Høns. Søndermarken 3, 4200 Slagelse. Mørck
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   17. marts 2016   ·   2 MIN

Producer dine egne påskeæg

Supermarkedernes hylder bugner af påskeæg i disse dage, men hvad med at producere dine egne? Et hus med hønsegård giver ikke bare en pålidelig æggeproduktion – det er også perfekt, hvis du har børn, der kan hjælpe med at fodre hønsene og samle æg ind.

Æg hører sig til i påsken, og selvom de fleste nok mener, at påskeæg er lavet af chokolade, så er hønseæggene traditionelt set en del af påsketraditionerne. I påsken begyndte hønsene igen at lægge æg efter en lang vintersæson, og æggene har siden den tidligste kristendom været brugt som et symbol på opstandelsen.

Er du vild med æg, og vil du ikke nøjes med de mange ekstra æg i påsken, så skal du have et hus med egen hønsegård. Hønseholdet er et lille skridt på vejen mod at blive selvforsynende, og kan du også lide tanken om, at dine kartoffelskræller ender i hønsegården og ikke bare i skraldespanden, er det oplagt at gå videre med den ide.

At holde høns er især hyggeligt, hvis der er børn i familien. Her kan ungerne hjælpe med både at fodre hønsene og have en fast tjans med at samle æg ind. Æggene forvandles fra en fødevare, der opstår i en bakke i supermarkedet, til rent faktisk at komme fra et dyr.

”Høns er herlige, men man skal huske at sætte sig ind i reglerne, hvis man vil holde høns i en almindelig villahave. Samtidig bør man – ud over reglerne – også være den gode nabo, der tager en snak med de omkringboende om eventuelle lugt- og lydgener, inden problemet opstår” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tre huse med hønsegård

Søndermarken 3, 4200 Slagelse (billedet øverst)

Drømmen om livet på landet finder du i dette yndige og idylliske bondehus med bindingsværk omkranset af gamle træer. Her har hønsene sin egen gård og ikke mindst deres egen fine bolig i form af et fire kvadratmeter stort hønsehus. Udbudspris: 1.325.000 kr.

Nørengen 30, 9362 Gandrup     

Her får du en stor bolig på 179 kvadratmeter og en smuk, romantisk have med blomster, buske, træer, hyggekroge og køkkenhave, hvor du kan dyrke dine egne kartofler. Kartoffelskrællerne kan du give til hønsene i den fine, fritliggende hønsegård med eget hus. Udbudspris: 1.395.000 kr.

Værkevadsvej 32, 4100 Ringsted 

Skab de helt rigtige rammer for både hønsene og dig selv i denne dejlige ejendom, der er placeret midt i et smørhul af eng- og skovarealer. Her får hønsene en drømmetilværelse, både når de går frit rundt i haven, og når du lægger dem i seng i det 45 kvadratmeter store hønsehus. Der også etableret en fårefold, hvis du også vil supplere hønseholdet med mere uldne eksistenser. Udbudspris: 2.875.000 kr.

Relaterede artikler

 

Læs mere

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Bo på vandet: 5 husbåde der charmerer
31. maj 2017   ·   4 MIN

Gods og guld: Fem flotte herregårde til salg
19. maj 2017   ·   2 MIN

Få landlig idyl for under en million kroner
25. marts 2017   ·   3 MIN

Her bliver der solgt flest sommerhuse
25. februar 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646