villakvarter, hæk, grønt, natur, træer, tage (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   18. marts 2016   ·   2 MIN

Påsken står i boligens tegn

Boligen har stadig høj prioritet i påskedagene, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Når påsken står for døren, skal vi i haven, se på boliger til salg og i sommerhus.

 Selvom påsken byder på lidt færre traditioner end julen, er én ting sikkert, og det er, at boligen har en af hovedrollerne i danskernes påskeplaner. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at 19 procent har planlagt at gå i haven i påsken, 18 procent skal se på boliger til salg og lige så mange skal i sommerhus. 13,5 procent skal i arbejdstøjet og har planer om at få malet, bygget om eller klaret andre projekter i boligen.

”Påskedagene er de første fridage, der kommer i foråret, og her er vejret ved at være klar til, at man kan komme i haven og i sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, som forklaring på danskernes boligaktiviteter i den kommende højtid.

 

Tidlig påske kan spænde ben for boligaktiviteter

Påsken ligger tidligt i år, og det kan gøre det svært at føre planerne om havearbejde ud i livet. Nattefrosten kan bide sig fast, og det det sætter både nogle begrænsninger for havearbejdet, ligesom at temperaturer omkring frysepunktet heller ikke for alvor sætter gang i sommerhussæsonen. Boligsøgning er dog en af de aktiviteter, der kan klares uafhængigt af temperaturene udenfor.

”Boligsøgningen starter ofte hjemme i sofaen, hvor flere og flere bruger mobilen eller tabletten til at søge efter bolig. Når drømmehusene er fundet, vælger mange at køre til åbent hus i påsken, hvor det efterhånden er blevet en tradition, at der er ekstra mange åbent hus-arrangementer”, siger Birgit Daetz.

Myten om mange påskesalg

Mange tror, at påsken byder på et højt antal boligsalg, men det er ikke tilfældet. I påsken nøjes vi nemlig med at kigge på bolig; selve handlerne kommer først efter påske.

”Ser vi på udsving i antallet af bolighandler, sker der sjældent noget opsigtsvækkende i påsken. Det hænger både sammen med, at det først er her, udbuddet begynder at stige, og at mange først begynder at gå til åbent hus omkring påsken. Men selvfølgelig er der også noget helt lavpraktisk i, at bankerne er lukkede, så mange må vente på endelig godkendelse af købet til senere”, siger Birgit Daetz.

At de boliginteresserede kun kigger på sommerhus i påsken, er en anden myte, der heller ikke har hold virkeligheden. Vi er nemlig i endnu højere grad interesseret i helårsboliger i påsken. Selvom sommerhusene oplever et boost i interessen i påsken, har helårsboligerne stadig en større køberskarer, der også bliver ansporet af solstrejf og lunere vejr.

 

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 7. – 14. marts 2016 spørgsmålet: ”Hvad skal du lave i påsken?” 1.015 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvad skal du lave i påsken (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

20. April 2017
Påsken er et populært tidspunkt at vise boligen frem, og i år var ingen undtagelse. Der...
8. April 2017
En afstemning på Boligsiden.dk viser, at 70 procent af brugerne skal bruge påsken på...

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn
6. maj 2017   ·   2 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646