Villa, hus, landet, mark (Boligsiden.dk) Foto: David Buchmann
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   18. februar 2016   ·   2 MIN

Øget tiltro til moderat stigende huspriser

På trods af stabile villapriser, er der en øget tiltro til at huspriserne vil stige moderat, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Huspriserne har stort set ligget stille de sidste ni måneder, men alligevel er der en stille optimisme blandt brugerne på Boligsiden.dk. Her tror 16 procent, at prisen på et almindeligt parcelhus vil være steget mere end 4 procent om et halvt år, mens 46 procent tror, at prisen vil være steget 1-4 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

I en tidligere undersøgelse fra september 2015 svarede 16,2 procent, at de troede på prisstigninger på over 4 procent, men 43,6 svarede, at de troede på prisstigninger på 1-4 procent. Samlet set er der altså flere, der tror, at priserne vil stige moderat.

”Undersøgelsen bærer præg af, at boligmarkedet samlet set har været i fremgang. Der her været et øget antal bolighandler, og salgspriserne er steget for alle boligtyperne, når vi ser et år tilbage. Men mange har ikke taget højde for, at udviklingen primært skete sidste forår, og at der ikke er sket så store ændringer det sidste halve år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Prisudvikling får svært ved at holde stik

Huspriserne kan få svært ved at leve op til de forventninger, der er til dem. De 27 procent, der i undersøgelsen har svaret, at de tror på uændrede priser, dvs. på mellem en procents stigning eller fald, bliver dem, der formodentlig kommer tættest på.

”Ser vi et halvt år tilbage, ligger salgsprisen for villaer og rækkehuse næsten på kroner og ører på det, vi ser i dag. Historisk set plejer priserne dog at stige i forårsmånederne, men det er mere uvist, om stigningen kommer op over en procent”, siger Birgit Daetz.

 

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 1. – 5. februar 2016 spørgsmålet: ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være” 1.043 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

22. December 2017
Der er så godt som dødt løb mellem dem, der vil videoovervåge deres hjem for at forhindre...
10. June 2017
Kort afstand til grønne områder og arbejdspladsen er to faktorer, der vejer tungt, når der...

 

Læs mere

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646