Solceller, lavenergihus, Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   28. januar 2016   ·   2 MIN

Vi køber villaer med bedre energimærker end for to år siden

For to år siden havde hver fjerde solgte villa energimærke C eller bedre. En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at det nu er 29 procent af de solgte villaer, der har C-mærket eller bedre.

På ca. to år er der sket et lille ryk på klimafronten i den danske boligpark. På den tid er andelen af solgte villaer med de tre bedste energimærker steget fire procentpoint, og der er en klar tendens mod bedre energioptimerede boliger.

”Der er en naturlig udvikling i energimærkerne, da der både bliver bygget nye huse med gode energimærker, men der bliver også energiforbedret på den eksisterende boligpark. Det er positivt, at udviklingen er synlig i statistikken”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Flere solgte villaer med energimærke A

Kigger man tilbage på de villaer, der er solgt de seneste 12 måneder, står villaerne med energimærke A for to procent af salget. Det lyder måske ikke af meget, men det er en stigning på 0,8 procentpoint over de seneste to år. Her lå andelen af solgte villaer med energimærke A på 1,2 procent.

”Den stigende andel af villaer med energimærke A skyldes alle de nybyggede boliger. Uanset hvad man stiller op med en villa fra 30’erne eller 70’erne, kan den ikke komme op i den energimærkeklasse”, siger Birgit Daetz.

Interessant stigning i solgte villaer med energimærke C

Mere interessant er det måske, at andelen af villaer med energimærke C er steget 3,3 procentpoint i samme periode. Her kan der være tale om, at flere ældre boliger er blevet energioptimerede med enten ny ruder, isolering eller nyt tag. Typisk kan gammelt, ikke istandsat hus opnå energimærke C med en fuld energirenovering, viser oversigt fra Energistyrelsen.

”Husejerne interesserer sig for energiforbedringer, fordi resultatet kan ses på pengepungen. Vi vil alle sammen gerne spare på varmen, og her er energiforbedringer vejen frem”, siger Birgit Daetz som en mulig forklaring på udviklingen i andelen af solgte villaer med energimærke C.

Energimærke D er stadig mest udbredt

Når villahandlen bliver underskrevet, er der stadig størst sandsynlighed for, at det er et hus med energimærke D, der skifter hænder. De seneste 12 måneder er 31 procent af villahandlerne været for huse med energimærke D, og sådan var det også for to år siden.

Den stigende andel af bolighandler med gode energimærker har dog givet et svind i andelen af boliger i den tunge ende af energiskalaen. Andelen af solgte villaer med energimærke E, F eller G er faldet med fem procentpoint de seneste to år.

Se nemt, hvordan boligen kan optimeres

Villaer der er udbudt til salg på boligsiden.dk, er udstyret med et energimærke. Klikker du på mærket, ryger du over på Energistyrelsens hjemmeside, hvor du kommer ind på bygningens personlige energimærkeside. For mange af boligerne er der en beregning, hvor du kan se, hvor mange penge, du kan spare, hvis du energioptimerer boligen. Forslagene er specificeret, så du kan se, hvor meget du fx kan spare ved at isolere ydervæggene, og hvad det koster.

Sådan fordeler energimærkerne sig for villaer til salg

energimærker villaer - fordeling (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Bo på vandet: 5 husbåde der charmerer
31. maj 2017   ·   4 MIN

Gods og guld: Fem flotte herregårde til salg
19. maj 2017   ·   2 MIN

Få landlig idyl for under en million kroner
25. marts 2017   ·   3 MIN

Her bliver der solgt flest sommerhuse
25. februar 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646