14 huse paa Strandvejen er udbudt til under 4 mio. kr. (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   16. januar 2016   ·   2 MIN

Hver anden overvejer videoovervågning af hjemmet

Hver anden overvejer eller har allerede installeret videoovervågning af hjemmet for at forhindre indbrud, viser ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. Det er samme niveau som for 2,5 år siden.

Julen er højtid for indbrud, og også i år er mange boligejere kommet hjem til en kedelig overraskelse efter juleferien. Politiet opgjorde den 29. december antallet af indbrud i juledagene til 1.471 på landsplan. Dermed har der været flere indbrud end i julen 2014.

Mange overvejer da også at installere videoovervågning af hjemmet for at forhindre indbrud i hjemmet. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 49 procent, at de enten overvejer at installere videoovervågning eller allerede har installeret overvågning af hjemmet for at forhindre indbrud.

”Mange vil gerne gøre en ekstra indsats for at sikre sig mod indbrud. Vi kan dog se, at der ikke har været en særlig stor udvikling i andelen af videoovervågede hjem de seneste 2,5 år, hvor vi sidst undersøgte holdningen til videoovervågning af hjemmet. Der er ikke noget, der tyder på, at boligejerne er blevet mere bange for indbrud de senere år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Stabilt niveau af overvågning af hjemmet

Siden sommeren 2013 har der ifølge Boligsiden.dks undersøgelser ikke været nogen synderlig udvikling i antallet af overvågningskameraer i danske hjem.

”Afvigelserne er så små i den nye undersøgelse i forhold til undersøgelsen fra sommeren 2013, at vi ikke kan aflæse en egentlig holdningsændring i spørgsmålet om videoovervågning som middel til at forhindre indbrud”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 10. – 29. december 2015 spørgsmålet: ”Overvejer du at installere videoovervågning af dit hjem for at forhindre indbrud?” 2.215 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Overvejer du at installere videoovervågning af dit hjem for at forhindre indbrud (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

22. December 2017
Der er så godt som dødt løb mellem dem, der vil videoovervåge deres hjem for at forhindre...
10. June 2017
Kort afstand til grønne områder og arbejdspladsen er to faktorer, der vejer tungt, når der...

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn
6. maj 2017   ·   2 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646