Ombygning. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligindretning   14. januar 2016   ·   2 MIN

Flotte badeværelser trækker boligprisen op

Hver tredje vil enten renovere badeværelset eller bygge et helt nyt i 2016, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Og noget af udgiften til ombygningen kan hentes hjem ved et salg. En undersøgelse viser nemlig, at salgsprisen stiger, hvis badeværelset er i god stand.

Trods flere år med ombygninger af både køkken og badeværelser er boligejerne slet ikke færdige endnu. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver tredje, at de har planlagt en renovering af badeværelset eller endda bygge et ekstra badeværelse i 2016.

”Boligejernes drømme lever stadig, og i takt med at boligpriserne er steget en smule, og økonomien er blevet styrket, vil mange kunne finansiere en om- eller tilbygning med friværdien”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Og finansiering er værd at overveje. Fra årsskiftet var det nemlig slut med at få tilskud til det nye badeværelse fra Boligjob-ordningen. Håndværkerfradraget har i 2016 fået en grøn profil, og tilskuddet til ombygning af både køkken og bad er frafaldet.

Det flotte badeværelse trækker boligprisen op

Selvom du ikke skal regne med at få investeringen tilbage i et en-til-en-forhold, hvis du sælger din bolig, kan du alligevel godt forvente, at et flot badeværelse lægger lidt til prisen. En gennemgang af knap 5.000 villaer viser, at salgsprisen typisk ligger 10 procent højere, hvis badeværelset bliver beskrevet i positive vendinger. Det er især boliger i og omkring de store byer, hvor de gode badeværelser trækker prisen op.

”Badeværelset kan være dyrt at renovere, og det er ikke usædvanligt at finde originale badeværelser i ellers renoverede huse. Mange købere vil gerne betale lidt ekstra for selv at slippe for besværet og omkostningen ved at renovere badet”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 24. november – 7. december 2015 spørgsmålet: ”Planlægger du at renovere eller få nyt badeværelse i 2015?” 1.189 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Planlægger du at renovere dit badeværelse i 2016 (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

4. August 2017
Det er småt med de lækre badeværelser i de københavnske bylejligheder – også selvom et...

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

10 terrasser der giver dig sommerkuller
13. maj 2017   ·   4 MIN

Unik konfirmation: Her er de perfekte rammer
12. maj 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646