Lejligheder med havudsigt / Nybyggeri (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   20. december 2015   ·   1 MIN

Gode penge i lejligheder gør huskøbet attraktivt

Stærkt stigende priser på lejligheder og moderate prisstigninger på huse har gjort det billigere for boligejere at flytte fra byens lejlighed og ud i en villa. Bytteforholdet er gunstigt for dem, der vil flytte ud af lejligheden, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Mange får deres debut på boligmarkedet i en lejlighed, og de seneste år er lejligheden blevet et værdifuldt springbræt for dem, der ønsker at flytte i hus. Med stærkt stigende lejlighedspriser og mere moderat stigende huspriser er bytteforholdet blevet mere og mere gunstigt, hvis man ønsker at sælge ejerlejligheden og købe et hus.

I november blev ejerlejlighederne i landets fem regioner solgt for priser på mellem 14.900 og 29.300 kroner pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til salgspriser på mellem 1,2 og 2,3 millioner kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter. I alle regionerne koster en kvadratmeter langt mere, hvis den ligger i en ejerlejlighed, end hvis den ligger i et hus. Det betyder, at hvis du sælger en 80 kvadratmeter ejerlejlighed i Region Midtjylland, kan du købe et hus på 157 kvadratmeter i samme region for de penge, du får for salget. I Region Nordjylland kan en 80 kvadratmeter ejerlejlighed veksles til et hus på 152 kvadratmeter, i Region Syddanmark bliver det til 128 kvadratmeter, i Region Sjælland til 127 og i Region Hovedstaden til 107 kvadratmeter. Man kan altså købe et langt større hus end den lejlighed, man har, og forskellen bliver kun større.

”Huspriserne kører i et andet tempo end lejlighedspriserne, og fortsætter denne trend, vil man fremover få flere og flere kvadratmeter hus for sin lejlighed”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Relaterede artikler

18. August 2017
Overvejer du at flytte ud af lejligheden i byen og ind i et hus i én af omegnskommunerne,...
1. August 2017
I 2009 var salgstiden i by- og landzoner stort set ens. Siden har kurverne udviklet sig...

 

Læs mere

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
København: Små lejligheder stiger mest i pris
1. februar 2018   ·   2 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646