Villakvarter - Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   2. december 2015   ·   2 MIN

Boligudbuddet faldt i november

Udbuddet af både villaer og ejerlejligheder faldt i november. Også i Region Hovedstaden er udbuddet af lejligheder begyndt at falde, viser nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Har man svært ved at finde drømmeboligen, blev det ikke nemmere i november, hvor der var færre boliger til salg end i måneden før. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 1 procent fra oktober til november på landsplan. I samme periode faldt udbuddet af ejerlejligheder med 1,5 procent, viser de helt nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

Selvom udbuddet af ejerlejligheder faldt i november, lå udbuddet alligevel på niveau med november 2014. Lidt mere stramt er det på villamarkedet, hvor udbuddet ligger knap seks procent lavere i år end i november sidste år.

”Omsætningen på boligmarkedet har været høj hele året, og selvom der fortsat bliver sat mange boliger til salg, så har det ikke været nok til at fastholde antallet af villaer og rækkehuse i udbud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De mange bolighandler især i foråret påvirker stadig boligmarkedet. Selvom handelsaktiviteten er løjet lidt af, skal der meget til for at indhente det store indhug i udbuddet, der skete i foråret”, siger Birgit Daetz.

Årsagen til at udbuddet af ejerlejligheder ligger på niveau med sidste år, skal findes i antallet af lejlighedsejere, der sætter boligen til salg for at få en gevinst ud af det høje prisniveau.

Region Hovedstaden eneste område med flere villaer til salg

I november var Region Hovedstaden det eneste område, hvor der ikke var et fald i antal villaer og rækkehuse til salg end i måneden før. Udbuddet var uændret den seneste måned, men det ligger dog stadig 7,5 procent lavere end på samme tid sidste år.

”Set over det seneste år er udbuddet af villaer faldet i hele landet. I modsætning til prisudviklingen på ejerlejlighederne, har prisstigningerne på villaerne ikke været så voldsomme, at de har ansporet husejerne til at sætte til salg med det formål at score en gevinst. Det er en af grundene til, at udbuddet af villaer ikke kan følge med salget, mens udbuddet af ejerlejligheder kan”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

8. April 2018
Der er nu 11 procent flere sommerhuse til salg i Danmark end for blot en måned siden,...
3. April 2018
Alene i januar og februar blev der sat 641 nye byggegrunde til salg i Danmark....

 

Læs mere

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

Prisniveauet på ejerlejligheder er historisk højt
10. april 2018   ·   2 MIN

Nu stiger udbuddet af sommerhuse
8. april 2018   ·   2 MIN

Markant flere sætter boligen til salg
4. april 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646