Amager, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Udbud   28. november 2015   ·   2 MIN

Stadig flere lejligheder til salg i hovedstaden

Udbuddet af ejerlejligheder til salg steg i oktober både i København og Frederiksberg kommuner. Stigende salgstid og nedslag vidnede om en rolig oktober på boligmarkedet i hovedstaden.

 

I oktober steg antallet af ejerlejligheder til salg i både København og Frederiksberg kommuner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. I København Kommune steg udbuddet med 3,3 procent fra måneden før, mens udbuddet steg med 4,6 procent i Frederiksberg Kommune.

”Sammenlignet med foråret er handelsaktiviteten taget en lille smule af her i slutningen af året. Der bliver stadig solgt rigtig mange boliger, men endnu flere sætter deres bolig til salg, og det giver plus på kontoen i forhold til udbuddet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Stigende salgstider – men stadig fart over feltet

At farten er taget lidt af boligmarkedet afspejler sig også i salgstiden, der steg i oktober i både København og på Frederiksberg. I København Kommune steg salgstiden for ejerlejligheder med 9,4 procent fra måneden før og endte på 70 dage i gennemsnit; en salgstid der stadig hører til landets laveste. I Frederiksberg Kommune steg salgstiden med 5,8 procent fra måneden før, og det tog i gennemsnit 60 dage at få solgt en lejlighed. Dermed har Frederiksberg Kommune den næsthurtigste salgstid for ejerlejligheder på landsplan. Kun i Glostrup går det hurtigere; her var salgstiden i oktober nede på bare 40 dage.

Større nedslag

Mange købere vil nok glæde sig over, at der blev mere at forhandle om i oktober. Nedslagene steg med henholdsvis 10,2 og 15,8 procent i henholdsvis København og Frederiksberg Kommuner. Men selvom der blev slået mere af priserne end i september måned, ligger niveauet fortsat meget lavt. Købte man en 80 kvadratmeter stor ejerlejlighed i København i oktober, kunne man forvente et nedslag på 38.000 kroner, mens købere på Frederiksberg i gennemsnit fik en rabat på 48.000 kroner.

Nedslagene er dog faldet markant over det seneste år i Frederiksberg Kommune. Sammenlignet med oktober 2014 lå nedslagene i oktober i år over 23 procent lavere. I København Kommune er nedslaget i samme periode kun faldet med 1,8 procent.

”Meget tyder på, at nedslaget er ved at have nået bunden i hovedstaden. I København Kommune er der også meget, der tyder på, at sælgeren er blevet gode til at ramme den rigtige udbudspris, og at de derfor ikke behøver at gå så meget ned i pris”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Udbud

Relaterede artikler

21. February 2018
Antallet af solgte ejerlejligheder i årets første måned ligger for første gang siden 2011...
17. December 2017
Efter en lang periode med stigninger, er prisen på ejerlejligheder faldet for første gang...

 

Læs mere

Her får du havudsigt for under en million kroner
12. januar 2018   ·   2 MIN

Kæmpe herskabslejlighed er nu Danmarks dyreste
9. januar 2018   ·   2 MIN

Mange flere nye huse til salg i 2017
7. januar 2018   ·   1 MIN

Udbuddet af huse i markant fald i 2017
5. januar 2018   ·   2 MIN

Guld i boligjunglen? Her er de nyeste huse på markedet
31. december 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646