Hvert tredje sommerhus koster under 5.000 kr. om maaneden. Boligsiden.dk
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Prisudvikling   13. november 2015   ·   2 MIN

Sommerhuspriserne steg i oktober

Vintersæsonen er ikke for alvor startet på sommerhusmarkedet, hvor salgspriserne steg med 0,2 procent i oktober. Boligsiden.dk har taget temperaturen på et lunt sommerhusmarkedet i oktober.

Selvom boligmarkedet så småt er ved forberede sig på vinteren med længere salgstider og større nedslag for helårsboligerne, så klarede sommerhusmarkedet sig forbløffende godt gennem oktober måned. Måske overraskende havde sommerhusene på mange områder en bedre måned en helårsboligerne.

Fra september til oktober steg salgsprisen på et sommerhus med 0,2 procent. Dermed steg sommerhuspriserne mere end villaerne, der i samme periode steg med 0,1 procent. I oktober kostede et sommerhus i gennemsnit 13.994 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til 980.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

Mindre rabat på sommerhuskøbet

Og mens priserne steg, blev der også mindre at forhandle om. I oktober faldt nedslaget med 2,6 procent, og der var altså mindre rabat til de købere, der købte sommerhus i oktober end til dem, der købte i september. Det er især interessant fordi nedslaget i samme periode steg for både villaer og ejerlejligheder.

Nedslaget er faldet markant på sommerhusene seneste år. Fra oktober 2014 til oktober i år er det faldet med knap 20 procent på landsplan, og i Region Hovedstaden er nedslaget faldet med 39 procent i samme periode.

Svagt stigende salgstid

Som forventeligt når året går på hæld, er salgstiden begyndt at stige en smule, men med en lille stigning på blot 0,2 procent fra september til oktober giver sommerhusene helårsboligerne baghjul. Fra september til oktober steg salgstiden med 1,5 procent for villaer og 5,7 procent for ejerlejligheder. Også hvis man ser et år tilbage, ligger sommerhusene lunt i svinget. Fra oktober sidste år til i år er salgstiden for sommerhuse faldet med 8,9 procent, mens den i samme periode kun er faldet med 5 procent for villaerne.

”Sommerhusmarkedet har klaret sig godt i år, hvor også antallet af handler ligger markant over gennemsnittet for de foregående år. Der er ingen tvivl om, at den lave rente og generelt styrkede økonomi har været en stor fordel for en luksusvare, som et sommerhus trods alt er”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Sommerhusmarkedet er meget sårbart over for en stigende rente eller økonomisk uvejr, der gør, at mange vælger sommerhuset fra. Men netop derfor har de gunstige forhold i år gjort, at det har været et godt år for sommerhussælgerne”.

Relaterede artikler

7. December 2017
Ganske usædvanligt for årstiden fortsætter salgspriserne på sommerhuse med at stige i...
9. October 2017
For første gang i seks måneder viser Boligsidens Markedsindeks et fald i huspriserne. Det...

 

Læs mere

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Top 10: Her er det lettest at sælge sommerhuset
3. december 2017   ·   1 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646