Strand / Hav / Natur (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   1. november 2015   ·   1 MIN

Havudsigt og sportsanlæg bestemmer boligprisen

Naboerne betyder noget. Og det er ikke bare dem, der bor i huset ved siden af. Hvis naboen fx er en smuk strand eller et sportsanlæg, får det betydning for boligprisen, viser tal fra Boligsiden.dk.

En smuk havudsigt er noget, vi gerne betaler ekstra for, men hvis du har udsigt til et sportsanlæg, betyder det også noget for prisen på boligen. En mindre attraktiv beliggenhed giver billigere boliger.

Er en villa placeret under 100 meter fra kysten, stiger udbudsprisen med næsten 16.000 kroner pr. kvadratmeter i forhold til gennemsnittet, og for en villa på 140 kvadratmeter betyder det en prisstigning på godt 2,2 millioner kroner. Prisen for at bo på søbredden er næsten den samme. Her ligger udbudspriserne også godt to millioner kroner over landsgennemsnittet. Vil du bo i skovbrynet, er det den billigste naturplacering, du kan købe dig til. En villa under 100 meter fra skoven koster nemlig kun knap 400.000 kroner mere end gennemsnittet.

Ligger villaen tæt på et industriområde, en kirke, en vindmølle eller et sportsanlæg, er der til gengæld noget at spare. Prisen falder mest, hvis naboen er en vindmølle. En placering under 100 meter fra møllen betyder, at udbudsprisen ligger 560.000 kroner lavere end gennemsnittet. Sportsanlægget sparer dig for lille kvart million kroner, mens industriområdet kun trækker udbudsprisen 200.000 kroner ned.

”Beliggenheden betyder meget for prisen; især hvis der er under 100 meter til det, der enten trækker prisen op eller ned. Men typisk skal man kun et par hundrede meter længere væk, før priserne normaliserer sig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Relaterede artikler

13. December 2017
Er det vigtigt, at du kan handle dagligvarer, der hvor du bor? I en afstemning på...
17. August 2017
En afstemning blandt brugerne på boligsiden.dk viser, at over halvdelen af de adspurgte...

 

Læs mere

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Afstemning: Hver tredje fik energirenoveret i 2017
13. januar 2018   ·   3 MIN

Her får du havudsigt for under en million kroner
12. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646