Amager, Havn, Hav, Vand, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   2. november 2015   ·   2 MIN

Flere boliger til salg i Region Hovedstaden

Hovedstadsområdet overrasker med stigende boligudbud. I Region Hovedstaden var der både flere villaer og ejerlejligheder til salg i oktober end i september. Det viser nyeste udbudstal fra Boligsiden.dk.

Trods mange boligsalg og stor købelyst i hovedstadsområdet stiger boligudbuddet. I oktober oplevede Region Hovedstaden som den eneste region en stigning fra måneden før på 0,3 procent i antallet af udbudte villaer og rækkehuse. Udbuddet af huse til salg faldt i alle andre regioner i samme periode.

Stigningen i hovedstadsområder er dog kun en dråbe i havet, for udbuddet af villaer og rækkehuse lå 10,9 procent lavere i oktober i år end i oktober sidste år i Region Hovedstaden.

”Der er færre huse til salg i alle landets regioner, hvis vi sammenligner med oktober sidste år, men det er Region Hovedstaden, der er haft det største fald i udbuddet. Dog har Region Hovedstaden haft en lille stigning de seneste par måneder, så det lysner for de boligkøbere, der savner flere huse at vælge imellem”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Det er det store antal bolighandler, der har gjort et indhug i udbuddet. Faldet skyldes ikke mangel på vilje til at sætte boligen til salg”.

Flere lejligheder til salg i hovedstadsområdet

På landsplan steg udbuddet af ejerlejligheder i oktober med 1 procent, men i Region Hovedstaden steg det med 2 procent fra måneden før. Og i modsætning til udbuddet af villaer, ligger udbuddet af ejerlejligheder i hovedstadsområdet i år et stykke over niveauet fra oktober 2014.

Sammenlignet med oktober 2014 er det kun i Region Hovedstaden og Region Sjælland, at udbuddet af ejerlejligheder er steget. Mest er det steget i Region Hovedstaden, der i oktober i år havde 3,6 procent flere ejerlejligheder til salg end sidste år.

”Det er bemærkelsesværdigt, at udbuddet af både villaer og ejerlejligheder stiger i Region Hovedstaden, hvor der ellers bliver solgt rigtig mange boliger. Når så mange fortsat sætter boliger til salg, vidner det om en stor tillid til boligmarkedet, og samtidig er der sikkert stadig mange, der håber at score en gevinst på de høje boligpriser”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Boligsiden
Udbud

Relaterede artikler

18. January 2018
Der er størst forskel på de dyreste og billigste villahandler i ø- og yderkommuner, mens...
6. January 2018
Boligsiden.dk undersøger tendenserne på boligmarkedet i Danmark og udgiver én artikel for...

 

Læs mere

Afstemning: Hver tredje fik energirenoveret i 2017
13. januar 2018   ·   3 MIN

Her får du havudsigt for under en million kroner
12. januar 2018   ·   2 MIN

Kæmpe herskabslejlighed er nu Danmarks dyreste
9. januar 2018   ·   2 MIN

Mange flere nye huse til salg i 2017
7. januar 2018   ·   1 MIN

Udbuddet af huse i markant fald i 2017
5. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646