hus, villa, nedslidt. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   26. oktober 2015   ·   2 MIN

Store forskelle på besparelsen på tvangsauktion

Der er generelt meget at spare, hvis du køber bolig på tvangsauktion. Men prisforskellen svinger meget, afhængigt af hvor du er i landet, viser tal fra Boligsiden.dk. I en enkelt kommune er der ikke mere end 5 procent at spare ved at købe på tvangsauktion.

Når en bolig kommer på tvangsauktion, ligger der som regel en trist historie bag. Nogle er blevet tvunget ud i et salg af en bolig, og går det for langsomt, kan boligen komme på tvangsauktion, hvor priserne ofte bliver presset helt i bund.

En af de kommuner, hvor prisforskellen er allerstørst på boliger handlet på tvangsauktion og i fri handel er i Tønder Kommune. Her ligger salgsprisen på villaerne, der bliver solgt på tvangsauktion i gennemsnit 90 procent under prisen for de villaer, der sælges i almindelig fri handel. Også i Vesthimmerland Kommune og Brønderslev Kommune er der 80-90 procent at spare. På landsplan ligger prisen på tvangsauktionerne 67 procent under prisen på boliger handlet i fri handel.

Man skal dog holde for øje, at prisen på tvangsauktion er lav, fordi boligerne ofte er i dårlig stand, og fordi vilkårene i en tvangsauktioner er nogle helt andre, end når du køber bolig i almindelig fri handel.

”En prisforskel på 90 procent er rigtig meget. Men det er også undtagelsen snarere end reglen, at priserne på tvangsauktionerne ligger så langt under”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Her er prisforskellen mindst

I Albertslund og Høje-Taastrup Kommune kommer du ikke i nærheden af så store besparelser. Her ligger prisen på villaer handlet på tvangsauktion kun 5-7 procent under prisen for villaer, der er solgt i fri handel. Samtidig er der kun meget få boliger, der kommer på tvangsauktion i disse kommuner.

”Man skal altid overveje grundigt, hvad man går ind til, når man køber bolig på tvangsauktion. Man køber fx boligen som beset, og man har ingen fortrydelsesfrist. Der er et langt større ansvar forbundet med at købe bolig på tvangsauktion. Hvis man så samtidig ikke sparer mere end 5-7 procent, så forsvinder noget af incitamentet”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

Beregningerne tager udgangspunkt i de tvangsauktioner, der blev gennemført de første ni måneder i 2015.

Relaterede artikler

24. March 2018
En god køberrådgiver kan sikre, at du ikke ender med at sidde med en dårlig bolighandel på...
6. March 2018
En hurtig og stabil internetforbindelse er svær at leve uden i dagens digitale Danmark,...

 

Læs mere

Rækkehuse hitter selvom boligsalget falder
22. april 2018   ·   2 MIN

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

I disse kommuner opnår flest rabat på huskøb
19. april 2018   ·   2 MIN

Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Antallet af tvangsauktioner er nu på et minimum
11. april 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646