Hobrovej 33, 9000 Aalborg. Foto Thorkild Kristensen (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligindretning   31. oktober 2015   ·   2 MIN

Hus med eget husspøgelse

I aften render spøgelser i børnehøjde rundt på gader og stræder i anledning af Halloween. Men når festen er slut, er det måske ikke alle, der tager lagnerne af hovedet. Noget tyder på, at det er muligt at få et godt gys – eller en hyggesludder med et husspøgelse – i de danske boliger.

 

Gys og gru hænger unægtelig sammen med Halloween, hvor børn forklædt som genfærd og gespenster forsøger at skræmme sig til slik og andre gode sager på villaveje og i opgange. Men når ungerne igen er unger, er der måske et par spøgelser tilbage, som stadig bare er spøgelser.

Spøgelser er dog noget, der deler vandene. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 73 procent, at de ikke har oplevet spøgelser eller noget uforklarligt i deres bolig. Flere har brugt kommentarfeltet til at betvivle seriøsiteten af spørgsmålet i undersøgelsen. Alligevel har 20 procent svaret ja til, at de har oplevet spøgelser eller noget uforklarligt i hjemmet.

”Nogle mennesker vil aldrig opleve spøgelser i boligen, alene fordi de ikke tror på dem. Andre har en større tro på det overnaturlige, og de vil måske tillægge uforklarlige hændelser større betydning. Men vi kan nok hverken be- eller afkræfte ud fra vores undersøgelse, at der findes spøgelser – lige på nær i aften”, smiler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Spøgelsesgaranti i Aalborg

I en enkelt af de boliger, der er til salg netop nu, er der spøgelsesgaranti. Det er i borgen Villa Varden (billedet øverst) i Aalborg, hvor et husspøgelse holder til. Nuværende ejer af boligen kan dog berolige med, at det er et kærligt spøgelse med et positivt væsen. Der er altså ingen grund til at frygte gys og gru på borgen, der står så smuk, vedligeholdt og eventyrlig, at man til fulde forstår husspøgelses milde væsen og tilfredshed med tilværelsen.

Se flotte Villa Varden, Hobrovej 33, 9000 Aalborg

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 22. – 28. september 2015 spørgsmålet: ”Har du oplevet spøgelser / noget uforklarligt i din bolig?” 1.276 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Har du oplevet spøgelser / noget uforklarligt i din bolig? (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

I festhumør? 10 geniale huse med egen gildesal
21. april 2018   ·   2 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

10 terrasser der giver dig sommerkuller
13. maj 2017   ·   4 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646