Priserne paa byggegrunde starter under 100.000 kr. (Foto: boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Byggegrunde   16. oktober 2015   ·   2 MIN

Bar jord går som varmt brød

Danske byggegrunde går som varmt brød. Især i april udnyttede mange chancen for at købe sig et stykke med bar jord. Tal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af solgte helårsgrunde i april lå 147 procent højere end gennemsnittet for samme måned i årene 2010-2014.

Drømmehuset er ikke altid noget, der kan købes. Nogle gange skal det bygges. Den erkendelse når mange til, når de skifter drømmen om at finde det perfekte hus ud med drøm om en byggegrund. Og salget af byggegrunde er da også næsten eksploderet i år, hvor der frem til og med august allerede var solgt 1.252 helårsgrunde. Dermed har antallet af solgte helårsgrunde i år allerede i august overhalet salgstallene for 2011, 2012 og 2013 – for hele kalenderåret vel at mærke. I april måned alene lå salget af helårsgrunde 147 procent højere end gennemsnittet for samme måned i årene 2010-2014.

”Der er blevet solgt rigtig mange helårsgrunde i år, ligesom et stort antal helårsboliger og sommerhuse har skiftet hænder. Boligmarkedet har været gennemsyret af optimisme i år, og den lave rente har gjort det muligt for mange at få opfyldt boligdrømme, der ellers har været uden for rækkevidde”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange sommerhusgrunde solgt

Antallet af solgte sommerhusgrunde ligger også højt i år. I august var der allerede solgt flere sommerhusgrunde end i hele 2011 og ligesådan i 2012, og alt tyder på, 2015 også kommer til at overhale 2010 og 2013.

”Salget af sommerhusgrunde lå rigtig højt i februar og marts. Det er lidt tidligere på året end salget toppede af fx helårsboliger og sommerhuse. Måske har mange i år kalkuleret med at kunne nå at brygge sommerhuset på grunden og have det klart til sommersæsonen”, siger Birgit Daetz.

Prisen for byggeri steget

Ifølge Danmarks Statistik er byggeomkostningerne for et enfamiliehus steget fra index 133,8 til 136,1 alene fra første til andet kvartal af 2015. Det er især det arbejdsomkostningerne, der er steget.

I juni i år skrev Byggeplads.dk, at omkostningerne ved at bygge et nyt hus stiger hurtigere end huspriserne i 93 af landets 98 kommuner. Og det er ikke småpenge, det drejer sig om. Ifølge artiklen er det i løbet af de seneste 10 år blevet mindst 25 procent dyrere at bygge nyt sammenlignet med at købe et eksisterende hus i næsten halvdelen af landets kommuner.

”Jeg tror, at mange vælger byggegrunden ikke for at spare penge men for at få mulighed for at bygge et særligt hus efter egne ønsker, eller fordi man så kan få en bestemt beliggenhed, der ellers ikke er tilgængelig. Men man skal selvfølgelig være opmærksom på, hvis prisen for byggeriet bliver så høj, at et videresalg af huset vil give et tab”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Byggegrunde

Relaterede artikler

21. June 2018
Er sommerhusdrømmene store, men pengene små? Ja, så kan du købe en sommerhusgrund til...
3. April 2018
Alene i januar og februar blev der sat 641 nye byggegrunde til salg i Danmark....

 

Læs mere

Billigt sommerhus: Køb en fritidsgrund til spotpris
21. juni 2018   ·   4 MIN

Antallet af nye byggegrunde til salg stiger 100 procent på fem år
3. april 2018   ·   2 MIN

Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN

Køb en billig grund og byg dit eget sommerhus
16. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøberne vil bygge huset selv
25. juni 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646