Rækkehus (Foto - Flemming Ibsen)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   20. september 2015   ·   1 MIN

Rækkehuse sælges dyrt

Rækkehusene er populære, og priserne ligger højt. Selv rækkehuse med tunge energimærker sælges dyrt. Boligsiden.dk har set på de dyre rækker.

Kvadratmeterprisen for et rækkehus ligger langt over prisen for en villa. Salgspriserne bliver ikke bare trukket op af nybyggeri og gode energimærker, selvom hele 61 procent af rækkehusene har energimærke A, B eller C; De gode energimærker udgør kun 28 procent for villaerne. Men selv rækkehuse med energimærke G har kvadratmeterpriser, der er næsten dobbelt så høje som villaer i samme energikategori. Rækkehusene er blevet trendy, og prisen, vi betaler for at bo i de bynære rækker, er høj.

”Salgspriserne for rækkehusene bliver i høj grad trukket op af beliggenheden nær de store byer. Ca. 425 af de 2.000 rækkehuse, der er til salg, ligger i Københavns by eller Københavns omegn, og prisen for et kartoffelrækkehus i København ligger fx på 40-60.000 kroner pr. kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salgsprisen for et rækkehus med et af de gode A-energimærker har de seneste 12 måneder ligget på 29.700 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. Til sammenligning er villaer med energimærke A blevet solgt for 18.600 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit i samme periode. Men forskellen er også enorm for de energitunge boliger. Villaer med energimærke G er det seneste år blevet solgt for bare 8.600 kroner pr. kvadratmeter, mens rækkehuse med energimærke G har en kvadratmeterpris, der næsten er dobbelt så høj, nemlig 15.900 kroner pr. kvadratmeter.

Kategorier

Boligtyper

Relaterede artikler

21. July 2016
Hussalget haler med fuld fart ind på rekordåret 2015. Antallet af solgte villaer og...
13. July 2016
I denne uge er indblik skrevet af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes...

 

Læs mere

Landidyl tæt på storbyerne: Se 12 Morten Korch-perler
30. juni 2018   ·   2 MIN

Køl af! Få egen swimmingpool på to budgetter
9. juni 2018   ·   2 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646