Sommerhus med havudsigt koster det dobbelte (boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Sommerhus   22. august 2015   ·   2 MIN

Sådan blev sommerhuset solgt efter seks år

Der var intet i vejen med sommerhuset på Krondyrstien. Alligevel tog det over seks år at finde en køber. Læs med og se, hvad der gjorde udslaget til sidst.

Krondyrstien ved Marielyst er et klassisk sommerhusområde. Her er der ca. 1,5 kilometer til stranden, og sommerhusene ligger pænt ved siden af hinanden i sirlige rækker. Stranden ved Marielyst er fra 2011 og tre år i træk kåret til Danmarks bedste strand af Rejselivs læsere, og området bugner af muligheder for oplevelser i naturen, wellness, restaurantbesøg og aktiviteter for både børn og voksne.  Det er med andre ord et oplagt feriested, hvor mange familier vil holde af at holde ferie.

Alligevel blev et af sommerhusene på Krondyrstien ikke solgt, selv efter over seks år med til salg-skilt i forhaven. Men i januar i år havde Casper Pedersen fra EDC Marielyst i Væggerløse succes med at finde en køber.

”Der kom en køber, der ledte efter et nyere sommerhus til udlejning, og valget faldt på huset på Krondyrstien. Udbudsprisen var blevet sat ned løbende og havde ramt niveauet for området, så det spillede også en afgørende rolle”, siger Casper Pedersen, der kunne lave salgsaftalen og lukke sagen med en salgstid på 2.324 dage.

Gode råd til hurtigt salg

Casper Pedersens råd til sælgere, der gerne vil undgå de meget lange salgstider, er at sætte en skarp pris fra start.

”Snak med din ejendomsmægler om prisniveauet i lokalområdet, når du skal sælge din bolig. Mægleren kender området og ved, hvad lignende boliger bliver solgt for. Nogle gange vil sælgerne gerne prøve med en højere pris, men tit bliver resultatet, at boligen så kommer til at ligge til salg i meget længere tid”, siger Casper Pedersen og fortsætter:

”Her i vores område kan en prisnedsættelse på 50.000 kroner være afgørende for, om et sommerhus kommer til at ligge til salg en sæson til eller ej”.

Som sælger skal du derfor også vurdere, om du vil betale for at have sommerhuset stående vinteren over sammenholdt med at gå ned i pris og få det solgt, inden vinteren starter.

Køberne er derude

I 2015 er antallet af solgte sommerhuse steget markant i forhold til årene før. Som sælger skal du derfor ikke miste modet – heller ikke selvom sommerhuset har ligget til salg i langt over et år.

”Køberne er derude, og det kan være småting og tilfældigheder, der gør, at de ikke køber din bolig. I sommerhuset på Krondyrstien var der nogle, der ikke var så glade for klinkegulvet, og nogle syntes, at stuen var for lille. Sådan vil det altid være, men før eller siden kommer der en køber, der synes, at huset er perfekt”, siger Casper Pedersen.

I juli blev sommerhusene solgt på 284 dage i gennemsnit på landsplan. Det var et fald på 3,7 procent siden juni måned, men en stigning på 6 procent sammenlignet med juli 2014. Region Sjælland havde som den eneste region en salgstid på sommerhuse, der i juli 2015 lå lavere end i juli 2014.

Kategorier

Sommerhus

Relaterede artikler

28. October 2017
Det er ikke uden udfordringer at skulle kile sig ind på boligmarkedet som...
27. September 2017
Hvordan ender du med nøglen til drømmeboligen, når der er flere interesserede købere – og...

 

Læs mere

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Top 10: Her er det lettest at sælge sommerhuset
3. december 2017   ·   1 MIN

Top 20: Her stiger salget af sommerhuse mest
1. november 2017   ·   2 MIN

Sommerhussalg: 2017 har allerede overhalet 2016
29. oktober 2017   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646