Villa, bolig, hus, Foto - Pernille Harting Frandsen (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   27. juli 2015   ·   2 MIN

Hver fjerde flytter for at få plads til familien

Familieforøgelse er årsagen til, at hver fjerde går i flyttetanker, viser ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk.

 

Den lille toværelses lejlighed er perfekt, når det bare er jer to, men når junior melder sin ankomst, begynder pladsproblemerne at banke på døren. Og netop familieforøgelse er årsagen til, at hver fjerde går i flyttetanker. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

”Vi har før undersøgt forskellige aspekter af brugernes flyttevaner, og oftest handler flytningen om at få mere eller mindre plads. Når man begynder at få børn, handler det for mange ikke bare om et ekstra værelse men også om at få et hus med have, der gør livet med de små størrelser lidt nemmere”, siger Birigit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vi flytter i noget mindre, når ungerne flytter ud

Når poderne har forladt reden, er vi igen klar til at flytte i noget mindre. Knap 14 procent af dem, der går i flyttetanker, er klar til at flytte i noget mindre, fordi børnene er flyttet hjemmefra.

Ikke alle vil sælge hjemmet, bare fordi børnene er flyttet, men for nogle bliver den store villa for upraktisk, og så er det oplagt at se efter et mindre og måske mere bynært alternativ.

Familiemønstre styrer vores flytninger

Det er ikke bare børn, der kan få os til at flytte ud i noget større eller mindre. Når vi flytter sammen med en partner, bliver det ofte også årsagen til, at vi finder os en større bolig, ligesom en strammere økonomi – fx efter en skilsmisse – får os til at kigge efter en billigere bolig.

”Boligen er en rigtig stor udgift i de fleste menneskers budget, så prisen er en afgørende faktor. Blandt mange af dem, der flytter i noget mindre, gør det nok heller ikke noget, hvis de kan få reduceret boligudgifterne samtidig”, siger Birgit Daetz.

Så store boliger køber vi

49 procent af de villaer, der er blevet solgt de seneste 12 måneder, er mellem 100 og 149 kvadratmeter. Derudover var hele 29 procent af de solgte villaer i størrelsen 150-199 kvadratmeter. Kun 13 procent af villaerne var under 100 kvadratmeter, og endnu færre var større end 200 kvadratmeter.

Der er en klar sammenhæng mellem villaernes størrelse og salgstiden. Jo mindre villaen er, desto hurtigere går det med at få den solgt. Vi vil altså gerne bo i villa, men helst ikke i en alt for stor en af slagsen.

Relaterede artikler

20. February 2017
Det er ikke altid størrelsen, det kommer an på. I hvert fald ikke hvis økonomien er en...
28. October 2013
Der er bud efter de små sommerhuse. Grænsen går ved 80 kvadratmeter, viser ny analyse fra...

 

Læs mere

Vi er blevet bedre venner med naboen
18. juli 2018   ·   2 MIN

Boligkøbere siger ja tak til håndværkertilbud
28. juni 2018   ·   2 MIN

Trods tørken: To ud af tre frygter oversvømmede kældre
15. juni 2018   ·   3 MIN

Flertal af sommerhusejere gider ikke leje ud
5. juni 2018   ·   3 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646