Salgstiden for andelsboliger styrtdykker (Foto: Mette Hesser - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Udbud   30. januar 2015   ·   2 MIN

Flere lejligheder til salg i København

Trods faldende udbud af ejerlejligheder til salg i Region Hovedstaden, er udbuddet steget i Københavns Kommune. På Frederiksberg falder udbuddet stadig.

 

Mange har fornemmelsen af, at det er svært at finde en lejlighed i København. Men faktisk er udbuddet steget med 4,2 procent fra december 2013 til december 2014 i Københavns Kommune, hvor der er godt 1.600 ejerlejligheder til salg netop nu. Det stigende udbud i Københavns Kommune står i kontrast til det ellers faldende udbud i Region Hovedstaden som helhed. Her er udbuddet faldet med 2,7 procent det seneste år.

”Salgspriserne er steget så meget i København, så mange har set sit snit til at sætte boligen til salg og score en pæn gevinst. Når der bliver handlet mange boliger, kan man ellers risikere at se et fald i udbuddet, fordi efterspørgslen er for stor, men hovedstaden er så populær, at den har fastholdt ikke bare høje priser og et øget salg, men altså også et stigende udbud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Svært at finde bolig på Frederiksberg

I Frederiksberg Kommune er udbuddet faldet med 4,8 procent fra december 2013 til december 2014. I samme periode er salgsprisen på ejerlejlighederne i kommunen steget 9,4 procent, og lå i december på 33.400 kroner, eller hvad der svarer til knap 2,7 millioner kroner i gennemsnit for en 80 kvadratmeter ejerlejlighed.

”Frederiksbergs popularitet fortsætter. Området er lille, og efterspørgslen er stor. Det presser både priser og udbuddet, der har svært ved at følge med efterspørgslen. København har en stor udskiftning af fx unge og studerende, der flytter til og fra byen, men på Frederiksberg har folk det med at blive hængende. Det er i højere grad en bydel, hvor man slår sig ned mere permanent, og derfor bliver boligerne ikke sat til salg i samme tempo”, siger Birgit Daetz.

Hver anden ejerlejlighed sælges til prisen

Trods et øget udbud i København sidder sælgerne stadig tungt på markedet. Kun hver anden ejerlejlighed blev i fjerde kvartal af 2014 solgt med et nedslag, og de resterende 50 procent blev dermed solgt til prisen eller over.

I Frederiksberg Kommune blev 54 procent af ejerlejlighederne solgt med nedslag i samme periode.

Kategorier

Udbud

Relaterede artikler

24. June 2018
I Glostrup Kommune tager det i gennemsnit mindre end en måned at sælge en lejlighed, mens...
17. June 2018
Der er færre projektsalgslejligheder til salg nu end for et år siden. Faldet sker i en...

 

Læs mere

Udbuddet af nybyggede ejerlejligheder falder
17. juni 2018   ·   1 MIN

Flere danskere forsøger nu at sælge ejerlejligheden
2. juni 2018   ·   3 MIN

Udbuddet af huse rammer laveste niveau i otte år
2. maj 2018   ·   2 MIN

Nu stiger udbuddet af sommerhuse
8. april 2018   ·   2 MIN

Markant flere sætter boligen til salg
4. april 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646