Villa på landet (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   25. december 2014   ·   2 MIN

Dårlige transportmuligheder afholder os fra at bo på landet

Hver fjerde fravælger at bo på landet på grund af dårlige transportmuligheder, viser en undersøgelse blandt Boligsiden.dk’s brugere.

 Der er så dejligt på landet; på nær når man skal væk derfra, så begynder problemerne. For transportmulighederne er ikke de samme som i byen, hvor der er bybusser på hvert gadehjørne, og hvor der i Hovedstadsområdet også er en velfungerende metro samt en Kystbane og et S-togsnet, der er udbygget om end ikke altid lige velfungerende. Og det er da også transportmulighederne – eller mangel på samme – der gør udslaget, når vi fravælger at bo på landet.

I en undersøgelse foretaget blandt 1.002 af brugerne på Boligsiden.dk svarer 21 procent, at dét, der afholder dem fra at bo på landet, er transportmulighederne. 15 procent svarer, at de allerede bor på landet. Blandt dem, der ikke bor på landet, er transporten en hindring for 25 procent, altså en fjerdedel. Dermed er transportproblemer den største udfordring for de potentielle udflyttere. Dernæst kommer der en stor andel, der foretrækker at bo i byen, og herefter er det afstanden til venner og familie og problemer med at finde arbejde i nærområdet, der bekymrer. Lugt og dårlig mobildækning har langt mindre betydning.

”Selvfølgelig kan man have en bil, når man bor på landet, men det er ikke altid nok. Hvis man har arbejde i byen, kan udsigten til lange bilkøer om morgenen virke afskrækkende, mens flere timer som pendler i den kollektive trafik – hvis den er et reelt alternativ – heller ikke appellerer til fleste”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Undersøgelsen afslører også, at flere frygter, at der bliver langt til indkøb, at børnene får langt til skole og legekammerater, og at det kan blive svært at få realkreditfinansieret boligen.

Befordringsfradraget svinder i 2015

I 2015 bliver befordringsfradraget sat ned, og de reelle transportudgifter stiger dermed for dem, der pendler over 24 kilometer. Dermed bliver guleroden lige en tand mindre for dem, der overvejer en fremtid i landzonen.

Undtagelsen er dog de kommuner, der er blevet udpeget som yderkommuner, hvor pendlerne kan få den højeste fradagssats, selv hvis de pendler over 120 kilometer. Det gælder fx flere kommuner i Syddanmark, Nordjylland og flere af øerne. Læs mere om befordringsfradraget i 2015 på Skats hjemmeside, hvor du også kan se, hvilke kommuner der er registreret som yderkommuner.

Gode muligheder for billige boliger

Der er dog åbenlyse fordele ved at vælge en bolig på landet. Blandt andet er boligpriserne markant lavere, og boligkøberne kan dermed få mange flere kvadratmeter for pengene for en brøkdel af, hvad det ville koste i byerne.

”Har du en million kroner, kan du ikke købe dig til mere end 21 kvadratmeter på Frederiksberg, mens du kan få 160 kvadratmeter i Tønder. Og resten af landet ligger derimellem. Man må finde den kommune, hvor man føler, at man får tilpas med plads for den pris, man kan betale, og jo længere ud på landet, man kommer, desto mere får man typisk for pengene”, siger Birgit Daetz.

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 8. – 15. december spørgsmålet: ”Hvad afholder dig fra at bo på landet?” 1.002 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvad afholder dig fra at bo på landet (Boligsiden.dk)

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

16. August 2018
En ny afstemning på Boligsiden.dk viser, at syv ud af 10 kan finde på at købe en bolig til...
1. August 2018
En lavere kvadratmeterpris er den primære årsag til, at de boligsøgende overvejer at rykke...

 

Læs mere

Vi er blevet bedre venner med naboen
18. juli 2018   ·   2 MIN

Boligkøbere siger ja tak til håndværkertilbud
28. juni 2018   ·   2 MIN

Trods tørken: To ud af tre frygter oversvømmede kældre
15. juni 2018   ·   3 MIN

Flertal af sommerhusejere gider ikke leje ud
5. juni 2018   ·   3 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646