Solceller, lavenergihus, Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Information   17. november 2014   ·   2 MIN

Udregn selv din besparelse på ny varmekilde

Jordvarme, solceller, fjernvarme eller pillefyr? Overvejer du at udskifte dit gamle olie- eller naturgasfyr er mulighederne mange for at tjene en god portion penge på varmeregningen.

 

Har du et gammelt oliefyr, ved du nok, at det snart er på tide at skifte til en mere miljøvenlig og ikke mindst mere økonomisk energiform. Men også hvis du har naturgas, skal du overveje alternativerne både for miljøets og din privatøkonomis skyld. Og det er heldigvis ganske nemt at se, hvad du kan spare ved at skifte fyringsform til fx jord- eller fjernvarme.

På energistyrelsens hjemmeside http://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/ny-varme kan du indtaste din adresse og herefter se, hvad du kan spare ved at skifte til fx fjernvarme, jordvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller træpillefyr. Du skal dog være opmærksom på, at dit nuværende varmeforbrug er estimeret, men du kan selv taste forbruget ind og så få en mere korrekt udregning af besparelsen. Samtidig kan du se, hvor meget det koster at skifte til en ny varmekilde.

Få mest ud af varmen

Før du skifter varmekilden ud, skal du overveje, om du i samme moment skal gøre en indsats for, at al din nye, energivenlige varme ikke strømmer ud gennem sprækker og utætte vinduer. For én ting er, hvad du kan spare ved at skifte en dyr energikilde ud med en billigere. En anden ting er, hvad du kan spare, hvis du også bruger mindre varme.

Typisk får du meget for pengene ved at gå efter de lavt hængende frugter. Sørg for at få hulmursisoleret og efterisoler op mod loftet, så din varme ikke suser ud den vej. Er dine vinduer gamle og utætte, kan du også overveje en udskiftning.

Læs også: Energirenovering betaler sig

Et varmt hus er penge værd

Det er ikke bare skønt at bo i et hus, der er ordentligt opvarmet, og hvor du endda kan spare tusindvis af kroner på forbruget hvert år. Dit varme hus stiger også i værdi, når energimærket forbedres.

”Villaer med energimærke A er det seneste år i gennemsnit blevet solgt for 18.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er noget mere end gennemsnittet, der ligger på 12.300 kroner pr. kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Til gengæld er der forskel på, hvilke varmekilder der i sig selv rykker ved boligprisen op. Det ser fx ikke ud til, at jordvarme i sig selv trækker prisen op. Villaer med jordvarme udbydes for kun en brøkdel mere andre villaer. Til gengæld får solceller boligens udbudspris til at stige med 2.000 kroner pr. kvadratmeter. Det sikreste kort, hvis man vil øge boligens værdi, er nok at gå målrettet efter at få forbedret energimærket”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Information
klima

Relaterede artikler

24. October 2017
To ud af tre boligkøbere går specifikt efter en bolig med et lavt energiforbrug, viser...
7. October 2017
Hvad er et energimærke, hvorfor skal dit hus have et, og hvordan bliver det til?...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646