Kolonihavehus. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Sommerhus   5. november 2014   ·   2 MIN

Så meget sommerhus får du for 500.000 kroner

En halv million kroner kan sagtens købe dig et sommerhus. Ikke alle steder i landet får du dog lige meget for pengene. Størrelsen svinger mellem 11 og 87 kvadratmeter, viser tal fra Boligsiden.dk.

Med en halv million kroner i hånden kan du vælge mellem knap 900 sommerhuse på Boligsiden.dk. De er placeret over hele landet og dækker både regulære sommerhuse, kolonihavehuse og enkelte timeshareboliger. Men de svingende kvadratmeterpriser gør, at du nogle steder i landet får langt mere for pengene end andre.

”Det vil måske overaske nogen, at det er i to af Københavns omegnskommuner, hvor du p.t. får mest for pengene, når du køber sommerhus. I Albertslund kan du med de nuværende udbudspriser få 87 kvadratmeter for den halve million og i Rødovre 59 kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Rudersdal kommune skal du ikke gøre dig håb om mere end 11 kvadratmeter, så selv den mindste familie må forvente at skulle bruge noget mere end en halv million for at få et sommerhus i passende størrelse her i kommunen.

Her får du mest for pengene

Skal du have noget ud af din halve million, og er kolonihaverne i Rødovre og Albertslund ikke noget for dig, kan du vende blikket mod Brønderslev og Morsø i Nordjylland, Sorø og Køge på Sjælland og øerne Ærø og Langeland. Her får du i gennemsnit minimum 46 kvadratmeter for dine 500.000 kroner. Og selvom det ikke lyder af meget, hvis der var tale om en helårsbolig, er det ganske pænt for et fritidshus.

”De små sommerhuse er populære og bliver solgt hurtigst. Formodentlig også fordi de er billigere. Der er i øjeblikket knap 800 sommerhuse til salg, der er mindre end 46 kvadratmeter, og især for parrene uden børn kan de være helt perfekte”, siger Birgit Daetz.

Mindst for pengene i Nordsjælland, Øst- og Midtjylland

vil du have et sommerhus på mere end 25 kvadratmeter, skal du ikke bruge meget tid på at lede i kommunerne ved hverken den nordsjællandske eller den østjyske kyst. Sammen med enkelt andre kommuner, er det her, du får mindst for pengene.

Se på kortet, hvor mange kvadratmeter sommerhus, du kan forvente at få for 500.000 kroner.

Så mange m2 sommerhus får du for 500.000 kr. (Boligsiden.dk)

Kategorier

Sommerhus
Statistik

Relaterede artikler

 

Læs mere

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN
København: Små lejligheder stiger mest i pris
1. februar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646