Villa på landet (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   24. november 2014   ·   2 MIN

Rabat på varme til kolde fødder

Har du kolde fødder vil du glæde dig over denne nyhed: Villaer med gulvvarme er billigere end villaer uden, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Du sparer i gennemsnit 110.000 kroner på en villa med gulvvarme.

 

Hører man til dem, der har kronisk kolde fødder, kan man hurtigt tænke, at gulvvarme må være guld værd. Men så meget guld behøver du slet ikke for at varme dine kolde fødder op. Villaer med gulvvarme udbydes nemlig for gennemsnitligt 790 kroner mindre pr. kvadratmeter end villaer i al almindelighed. Det svarer til, at huset på 140 kvadratmeter med gulvvarme udbydes for 110.000 kroner mindre end andre villaer.

Nordjyderne er særdeles gavmilde med gulvvarmen, så her udbydes boligerne for 1.600 kroner mindre pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en ”udbudsrabat” på 228.000 kroner for en villa med gulvvarme. Men der er også mange penge at spare i Hovedstadsområdet, hvor villaerne med gulvvarme udbydes for 204.000 kroner mindre end villaerne i al almindelighed.

Kun i Region Syddanmark tager man en smule mere for gulvvarmen. Men udbudsprisen stiger ikke med mere end 40 kroner pr. kvadratmeter, selvom der er gulvvarme.

Rabatterne her gælder dog kun, hvis der er gulvvarme et eller andet sted i huset. Skal du have gulvvarme i hele huset, ændrer beregningen sig.

Gulvvarme i hele huset koster

Går du ikke bare efter gulvvarme i badeværelset, men vil du have gulvvarme i hele huset, skal du forberede dig på at betale ekstra. Med mindre du vil købe bolig i Region Hovedstaden. Her er der som det eneste sted i landet stadig penge at spare.

Er der gulvvarme i hele huset, bliver en villa på 140 kvadratmeter i Region Hovedstade udbudt for 113.000 kroner mindre end andre villaer. Det er stadig en pæn besparelse i området med landets højeste boligpriser. Når der stadig er rabat at hente på gulvvarmen her, kan det have noget at gøre med, at boligpriserne i hovedstadsområdet er så høje i forvejen, og at der er andre faktorer end gulvvarme, der trækker prisen op – fx beliggenheden, der spiller en større rolle for prisen.

Til gengæld skruer de nu bissen på i de andre af landets regioner. I Region Sjælland vil man nu have 644.000 kroner mere for villaen på 140 kvadratmeter, hvis fødderne skal holdes varme hele huset rundt, og du skal mindst betale 420.000 kroner ekstra for fuld gulvvarme i de andre af landets regioner.

”Opvarmer man boligen med jordvarme, varmepumpe eller fjernvarme, og har man et hus med et godt energimærke, er det oplagt at have gulvvarme i hele huset, fordi varmen er billig, og huset er godt isoleret, så man ikke fyrer for fuglene. Men også i huse med varmegenvindingsanlæg, hvor varmen genbruges, kan det give mening med fuld gulvvarme, fordi omkostningerne holdes nede. Man ser altså typisk, at det er en særlig slags huse, der har fuld gulvvarme, og de koster – de fleste steder i landet – gennemsnitligt mere end andre boliger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kategorier

Uncategorized

Relaterede artikler

24. February 2018
I hvilken retning bevæger huspriserne sig i løbet af 2018? I en afstemning blandt brugerne...
22. February 2018
Boligpriserne falder ikke nødvendigvis, fordi man søger ud af landets største byer....

 

Læs mere

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646