Villa, bolig, hus, Foto - Pernille Harting Frandsen (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   26. november 2014   ·   2 MIN

Københavnerne elsker de hvidpudsede villaer

Det er så yndigt med en hvidpudset villa. I hvert fald hvis man bor i hovedstadsområdet eller i Syddanmark. I resten af landet trækker den hvidpudsede facade prisen ned, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Københavnerne er dem, der spiser mest sushi og skyr, mens vestjyderne er dem, der spiser flest tarteletter. Det og meget mere kan man se i Coops mad-o-meter, der kortlægger danskernes madvaner. Men det er ikke bare maden, der deler øst fra vest. Når det kommer til hvidpudsede facader, slår københavnerne ud på Boligsidens barometer over facadepræferencer.

I København får en hvidpudset facade på en villa udbudsprisen til at stige med knap 14.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er en stigning på knap to millioner kroner for en villa på 140 kvadratmeter, og det må siges at være et markant udsving. Kun i Region Syddanmark kan der spores en lille stigning i udbudsprisen, hvis facaden er hvidpudset, mens det i resten af landet får prisen til at falde.

”Det er faktisk en lille smule udsædvanligt, at facaden kan få udbudsprisen til at slå så meget ud, men det lader til at være en stærk, regional præference. I boligannoncerne i Københavnsområdet bliver den hvide facade typisk omtalt meget positivt som en smuk eller flot hvidpudset facade. I resten af landet er beskrivelsen af den hvidpudsede facade mere en konstatering end et salgsargument i annoncerne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Midtjyderne er uimponerede

Der skal mere end en hvid facade til at imponere midtjyderne. Her trækker den hvidpudsede facade ned med 1.700 kroner for hver kvadratmeter, eller altså et fald i udbudsprisen på små 240.000 kroner for en hvidpudset villa på 140 kvadratmeter.

Midtjylland er den region, hvor udbudsprisen falder mest, når facaden er hvidpudset. I Region Nordjylland og Sjælland falder prisen også en smule, men det er ganske lidt.

 

Til gengæld er midtjyderne ret vilde med kogeøer og udbyder deres villaer for et par tusind kroner ekstra pr. kvadratmeter, hvis de har sådan en. En kogeø kan til gengæld ikke rigtig få københavnerne til at bryde ud i begejstring. Udbudspriserne falder i Region Hovedstaden, hvis villaen har kogeø.

”Hvis man foretrækker sushi og skyr, har man selvfølgelig ikke så meget brug for en kogeø, som hvis man skal have kogt høns til tarteletter. Måske er der en sammenhæng her”, griner Birgit Daetz.

Relaterede artikler

17. September 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Peter Mattsen, direktør i Nykredit Mægler, Nybolig og...
15. September 2018
Indbyggertal og huspriser følges ikke altid ad på det jyske boligmarked, hvor mindre...

 

Læs mere

Landidyl tæt på storbyerne: Se 12 Morten Korch-perler
30. juni 2018   ·   2 MIN

Køl af! Få egen swimmingpool på to budgetter
9. juni 2018   ·   2 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646