Villa, hus, landet, mark (Boligsiden.dk) Foto: David Buchmann
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   18. november 2014   ·   2 MIN

Boligkøberne bekymrer sig om varmeudgifterne

Når vi går på boligjagt, tjekker vi ikke bare varmeudgiften i den nye bolig. Vi går i høj grad også op i, hvor varmen kommer fra, viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Varmeudgiften er en stor post i det almindelige husholdningsbudget. Det kan den i hvert fald være, hvis varmekilden er et gammelt oliefyr, der hoster og hakker derudaf og sagtens kan koste boligejeren over 30.000 kroner om året. Og når vi går på boligjagt, nøjes vi da heller ikke med at se på, hvor stor en varmeregning vi kan forvente at få i vores nye hus; vi er også i høj grad opmærksomme på, hvor varmen kommer fra.

I en undersøgelse blandt 1.231 brugere på Boligsiden.dk svarer 80 procent, at de er opmærksomme på både varmekilden og varmeregningen, når de søger bolig. Kun 7 procent er udelukkende opmærksomme på varmeregningen og interesserer sig altså i mindre grad for opvarmningsformen. For 7 procent er både varmeregning og –kilde uden betydning, da de alligevel forventer at skifte anlægget ud, hvis det er for dyrt i drift, og kun 5 procent er ligeglade.

”Energimærket er noget, boligkøberne går meget op i, og to ud af tre går efter en bolig med lavt energiforbrug. Derfor overrasker det heller ikke så meget, at også størrelsen på varmeregningen og boligens energikilde er et fokusområde for køberne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligkøbere i Albertslund, Aarhus og Allerød har det nemmest

Er man på jagt efter en energirigtig bolig, er chancerne størst for at finde den i Albertslund, Aarhus eller Allerød. Kommunernes A-hold har sat sig tungt på den del af boligparken, der har de bedste energimærker.

Albertslund er den kommune, der har den største andel af enfamilieshuse med energimærke C eller bedre, mens Allerød er den kommune, der har den største andel af huse med energimærke A. Aarhus scorer højt både på at have en stor andel af huse med energimærke C eller bedre, men ligger også højt i andelen af huse med energimærke A.

”Der er stor forskel på, hvordan andelen af energimærker er fordelt kommunerne imellem. Hvor det er nemt at finde et energirigtigt hus i Albertslund, Allerød og Aarhus, er det langt sværere i kommunerne i det sydligste Sjælland og flere af øerne. Her er boligparken ikke nødvendigvis ældre end i andre kommuner, men færre boliger lader til at være blevet energirenoverede, og her er en stor andel af huse med energimærke G”, siger Birgit Daetz.

Top 5 kommuner med størst andel af huse med C-mærke eller bedre

 1. Albertslund (57 %)
 2. Solrød (49 %)
 3. Aarhus (47 %)
 4. Skanderborg (47 %)
 5. Vallensbæk (46 %)

Top 5 kommuner med størst andel af huse med A-mærke

 1. Allerød (9 %)
 2. Aarhus (7 %)
 3. Glostrup (7 %)
 4. Greve (7 %)
 5. Holstebro (6 %)

Top 5 kommuner med største andel huse med G-mærke eller dårligere

 1. Ærø (33 %)
 2. Langeland (33 %)
 3. Samsø (30 %)
 4. Lolland (30 %)
 5. Guldborgsund (27 %)

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 6. – 17 november spørgsmålet: ”Når du søger bolig, er du da opmærksom på, hvordan boligen bliver opvarmet (fx med olie, naturgas, fjernvarme etc.)?” 1.231 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Når du søger bolig, er du da opmærksom på, hvordan boligen bliver opvarmet? (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

1. December 2014
Køber du en villa, der opvarmes med et pillefyr, kan du ikke bare spare op til 1,3...
24. November 2014
Har du kolde fødder vil du glæde dig over denne nyhed: Villaer med gulvvarme er billigere...

 

Læs mere

Danskerne har købt huse for 300 millioner kroner om dagen i 2018
20. september 2018   ·   3 MIN

Hussalget blomstrer på de danske småøer
19. september 2018   ·   3 MIN

Energimærket har fået større betydning for dit boligsalg
18. september 2018   ·   3 MIN

Her har køberne sværest ved at finde nyt hus
11. september 2018   ·   2 MIN

Husene forsvinder hurtigt fra mæglernes vinduer
9. september 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646