Fradrag for haandvaerkerarbejde udloeber til nytaar
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   1. september 2014   ·   2 MIN

Sidste chance for at få håndværkerfradrag

Bestil din håndværker nu; Resten af året kan det blive svært at få fat i en murer eller tømre. Alt tyder på, at håndværkerfradraget ophører i 2015. Det giver rift om håndværkerne året ud for dem, der vil benytte fradraget.

 

Har du planer om at få gjort noget ved din boligs isolering, få installeret solfangere eller få udskiftet olie- eller gasfyret, kan det betale sig at få det gjort inden udgangen af 2014. Alt tyder nemlig på, at håndværkerfradraget – eller BoligJob-ordningen, som den også hedder – forsvinder med det indeværende år.

”Mange har været glade for ordningen og har fået ordnet ting på deres boliger, som ellers ikke ville være blevet gjort. Selvom tilskuddet er lille, hvis man har planlagt et stort byggeprojekt, luner de ekstra tusindkronesedler alligevel i lommen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Bestil din håndværker nu

Skal du gøre brug af fradraget, skal du have udført dine boligprojekter inden udgangen af 2014. For at nå det skal du være opmærksom på, at få booket din håndværker i tide. Der kan nemlig blive rift om arbejdskraften, hvis alle får travlt med at få ordnet det, de har planlagt, inden udgangen af december.

Lange leveringstider kan forpurre dine planer

Får du booket din håndværker, tror du måske, at du er på den sikre side, når det kommer til at få arbejdet udført og få det eftertragtede fradrag. Men lange leveringstider på materialer kan forpurre dine planer.

Ifølge boligejernes videncenter Bolius kan der typisk være lange leveringstider på vinduer, men leveringen af materialer til renovering af køkken og bad kan også trække ud. Skal du have lavet nogle elementer specielt til dig, kan leveringen også være langvaring. Kan du nøjes med standardmål og hyldevarer, er du i højere grad på den sikre side.

Skal du have en byggetilladelse, før du kan gå i gang, skal du også til at sætte fut i projektet. Kommunerne kan have op til to måneders behandlingstid, og så er der pludselig ikke lang tid tilbage af året, før dit byggeprojekt skal stå færdigt.

Fakta om håndværkerfradraget

  • Alt tyder på, at håndværkerfradraget forsvinder i 2015, men det er ikke endelig besluttet.
  • Fradraget gives både til opgaver som rengøring, vinduespudsning og havearbejde, men også til større og mindre vedligeholdelsesopgaver af boligens indre og ydre rammer.
  • For at få fradraget i 2014, skal projektet være fuldført inden årets udgang.
  • Du kan få  fradrag på op til 15.000 kroner om året inklusive moms for arbejdslønnen til service og vedligeholdelse på din bopæl. Arbejdet skal stå på listen med ydelser, der giver håndværkerfradrag.

Kategorier

Uncategorized

Emner

Relaterede artikler

 

Læs mere

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Det kan løfte salgsprisen: Fik du energirenoveret i 2016?
22. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646