Godt energimaerke betyder kortere salgstid (Foto: Joergen Barloese - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   23. juli 2014   ·   2 MIN

Sjællands hurtige hjørne

På Sjælland bliver villaerne solgt hurtigst i København by, København omegn og Nordsjælland, men også Østsjælland er rigtig godt med. Tilsammen udgør de fire landsdele det hurtige hjørne af Sjælland, mens Vest- og Sydsjælland kæmper for at komme med, viser tal fra Boligsiden.dk.

 

Det nordøstlige hjørne af Sjælland er uden tvivl det hurtigst sælgende, når det drejer sig om at få villaer til at skifte hænder. København by ligger stadig i spidsen som Sjællands hurtigst sælgende landsdel. Her bliver hver fjerde villa i gennemsnit solgt på 18 dage.

Hurtige salg er også noget, man kender til i Nordsjælland, der ikke er langt efter hovedstaden. I Landsdelen Nordsjælland, der ikke bare tæller whiskybæltet men også mere gennemsnitlige kommuner som Halsnæs og Frederikssund, ligger salgstiden for de hurtigst sælgende villaer på 19 dage. Københavns omegn tegner sig for en salgstid på 23 dage for den fjerdedel af villaerne, der sælges hurtigst.

Østsjælland, der rummer kommuner som Greve, Køge og Roskilde, ligger også godt med en gennemsnitlig salgstid på 25 dage for den hurtigste fjerdel af villaerne. Her kan man dog se, at det begynder at trække opad blandt de villaer, der er længst tid om at blive solgt. I Østsjælland bliver de langsomst sælgende villaer solgt på 382 dage i gennemsnit. Det er næste dobbelt så lang tid som i København by, hvor de langsomst sælgende villaer er solgt på godt 200 dage.

Vest- og Sydsjællanderne er dem, der har sværest ved at få solgt deres villaer. Hver fjerde villa bliver solgt på en måned i gennemsnit, og det er sådan set ikke meget mere end de 25 dage, det tager, når det går hurtigst, i Østsjælland. Men dér, hvor det for alvor gør ondt, er blandt den fjerdedel af villaerne, der ligger til salg i længst tid. Her ligger den gennemsnitlige salgstid på 702 dage i Vest- og Sydsjælland, og det er markant højere end i de andre sjællandske landsdele.

”I juni måned faldt salgstiden i alle regioner i Danmark. I Region Sjælland faldt salgstiden med 4,4 procent, men Region Sjælland er stadig den region, der har de længste salgstider for villaer og rækkehuse. Men det er positivt, at juni viste så entydig en tendens i forhold til reduktionen af salgstiden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

LandsdelSalgstid (Hurtigste 25 pct)Salgstid (langsomste 25 pct)
København by18 dage204 dage
Nordsjælland19 dage358 dage
København omegn23 dage320 dage
Østsjælland25 dage382 dage
Vest- og Sydsjælland30 dage 702 dage

Relaterede artikler

16. June 2018
Der er heftig aktivitet blandt de boligsøgende i de fleste af døgnets timer – også i...
6. June 2018
Hvilke boliger får mest opmærksomhed blandt de boligsøgende på det danske boligmarked?...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Her er Københavns bedst sælgende bydel
29. juli 2018   ·   2 MIN

Antallet af forældrekøb trodser forventning om fald
26. juli 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646