Villa, hus, landet, mark (Boligsiden.dk) Foto: David Buchmann
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   24. juli 2014   ·   2 MIN

Så langt rækker millionen på boligmarkedet

I Lolland Kommune kan du få 164 kvadratmeter villa for en million kroner. Men sådan er det langt fra alle steder i landet. Boligsiden.dk har undersøgt, hvor langt millionen rækker.

 

Du skal føle dig temmelig heldig, hvis din million rækker til en stor villa på 164 kvadratmeter på boligmarkedet. For det er undtagelsen snarere end reglen, at du får så meget plads at boltre dig på, hvis du har en million kroner på lommen.

Gennemsnitligt i hele landet skal du nemlig regne med en villastørrelse på 79 kvadratmeter, men det er et gennemsnit, der trækkes gevaldigt ned af landets to dyreste kommuner, Frederiksberg og Gentofte. Her kan millionen nemlig ikke strækkes længere end til 22 kvadratmeter villa, så er der her, du vil bo, skal du have en alvorlig snak med din bank først.

Her får du mest plads

Ud over Lolland Kommune byder Tønder, Lemvig og Morsø kommune sig til med villastørrelser på over 150 kvadratmeter for dig, der kan betale en million kroner. Flere kommuner i Vestjylland og på Falster kan også bytte millionen for boliger på mellem 120 og 150 kvadratmeter, men derefter begynder det at bliver sværere.

Miniputhuse i Storkøbenhavn og Aarhus

Vælger du at lægge din million i København, Storkøbenhavn eller Aarhus er det her, at du får mindst for pengene. I forhold til de gennemsnitlige boligpriser, kan du ikke regne med en villa på mere end maksimalt 55 kvadratmeter, og den type hus findes typisk slet ikke.

”Du kan være heldig at finde et større hus, der stadig holder sig under millionen i både hovedstadsområdet og Aarhus, men her kommer du nok til at gå på kompromis med stand og beliggenhed. Men det er det, man giver afkald på, hvis man vil bo nær de store byer uden at betale for meget”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Se kortet nedenfor for at se, hvor mange kvadratmeter villa du kan få for en million kroner i din kommune.

Så meget villa får du for en million - juli 2014 (Boligsiden.dk)

Kategorier

Bolighandel

Relaterede artikler

12. January 2018
Er du på jagt efter havudsigt på budget, så se med her. Vi har fundet 10 villaer med...
2. August 2016
Hvad skal villaen koste? Ikke nødvendigvis mere end en million kroner. Flere flotte...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Her er Københavns bedst sælgende bydel
29. juli 2018   ·   2 MIN

Antallet af forældrekøb trodser forventning om fald
26. juli 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646