Aften, Storm, Landet, Gård, Sky, Landbrug, Mark (Foto: Jonas Pærregaard - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   22. juli 2014   ·   2 MIN

Allan og Bodil skræmmer stadig boligkøberne

Efterårets storme Allan og Bodil tog regn og oversvømmelser med sig. Risikoen for en oversvømmet kælder kan stadig få hårene til at rejse sig på de vordende husejere. Mere end hver tredje er meget bange for oversvømmelser, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Sidste års storme og ekstremt vejr har været en udfordring for husejere på lavtliggende matrikler eller med kældre uden dræn. Når vordende husejere skal se på hus, kan kælderen få betydning for salget. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 38 procent, at de vil være meget bange for vandskader, hvis det hus, de kigger på, har kælder. 19 procent vil kun være lidt nervøse for vandskader, og 33 procent vil kun bekymre sig om kælderen, hvis huset ligger meget lavt eller er særlig udsat for oversvømmelse.

Det er klart, at man som huskøber skal undersøge den bolig, man er faldet for. Men man bør ikke afskrive en bolig, alene fordi der er kælder. Som huskøber bør man undersøge, om der er omfangsdræn om huset, om kælderen tidligere har været oversvømmet. Det står typisk i tilstandsrapporten, og ellers kan ejendomsmægleren hjælpe med at finde svarene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sælger bør overveje at stormsikre

For et år siden svarede Boligsiden.dks brugere på samme spørgsmål om deres frygt for oversvømmelse i kældrene. Dengang var der en tendens til lidt større bekymring, hvor et par procent flere var enten meget bange eller nervøse for vandskader, hvis huset havde en kælder, der kunne blive oversvømmet. I år svarer lidt flere, at de kun vil være nervøse, hvis huset er særlig udsat.

Forskellen fra sidste år til i år er dog så lille, at vi i store træk må konkludere, at boligkøberne ikke har ændret holdning og stadig er skeptiske over for kælderen. Dog tyder det på, at vi har fået et mere nuanceret syn på kælderen. I dag vil flere vurdere risikoen i den konkrete kælder i stedet for at skære alle kældre over en kam. Er man sælger, kan man overveje, om man vil ofre penge på at stormsikre sin kælder og dermed gøre huset mere attraktivt for et større antal købere”, siger Birgit Daetz. 

Fakta: Sådan gjorde vi

I perioden 3. juni – 16. juni 2014 stillede vi på Boligsiden.dk spørgsmålet ”Har det betydning, når du kigger på hus, hvis der er en kælder, der kan blive oversvømmet?” 1.685 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

har det betydning, når du kigger på hus, hvis der er en kælder, der kan blive oversvømmet (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

24. March 2018
En god køberrådgiver kan sikre, at du ikke ender med at sidde med en dårlig bolighandel på...
6. March 2018
En hurtig og stabil internetforbindelse er svær at leve uden i dagens digitale Danmark,...

 

Læs mere

Billige sommerhuslån hitter stort blandt køberne
26. april 2018   ·   3 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Rækkehuse hitter selvom boligsalget falder
22. april 2018   ·   2 MIN

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

I disse kommuner opnår flest rabat på huskøb
19. april 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646