Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   31. maj 2014   ·   1 MIN

Villasalget slog rekord i april måned

Hver fjerde villa blev solgt på bare 22 dage i gennemsnit i april måned, viser tal fra Boligsiden.dk. Det er ny rekord.

 

April er en af de hurtige måneder. Ikke bare har april kun 30 dage; april er også den måned, hvor salgstiden ofte dykker på boligmarkedet. I år dykkede salgstiden ikke bare – den dykkede til et rekord lavt niveau for de hurtigst sælgende villaer.

Deler man aprils villahandler op i fire lige store dele, alt efter hvor hurtigt de er blevet solgt, så kom den hurtigste fjerdedel ned på en imponerende salgstid på bare 22 dage i gennemsnit. Det er ny rekord i Boligsidens historie, der har målt salgstiderne siden januar 2009.

”Siden 2009 har der været nogle måneder, hvor de hurtigst sælgende villaer har haft en gennemsnitlig salgstid på 23 dage, men nu er der altså skåret en ekstra dag af, så vi står med en vaskeægte rekord”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Splittet villamarked

I april lå den gennemsnitlige salgstid for alle villaer og rækkehuse på 226 dage. Når så mange villaer sælges på bare 22 dage, betyder det naturligvis også, at andre villaer sælges tilsvarende langsomt, og det er dem, der trækker gennemsnittet op. I april blev den langsomste fjerdedel af villaer solgt på 529 dage. Og det betyder faktisk, at den gruppe villaer alene er ansvarlig for det høje gennemsnit på 226 dage for alle hushandlerne.

”Når vi ser på tallene, kan vi se, at 75 procent af villaerne i april blev solgt på under 203 dage, så når gennemsnittet ligger højere end det, er det altså på grund af den sidste fjerdel med salgstiderne på over 500 dage”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

9. December 2017
I en artikelserie ser Boligsiden.dk nærmere på boligmarkedet i Danmarks 11 landsdele....
29. November 2017
Færre kvinder end mænd står som eneejer af en bolig i Danmark. Og blandt boligejerne er...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646