Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   31. maj 2014   ·   1 MIN

Villasalget slog rekord i april måned

Hver fjerde villa blev solgt på bare 22 dage i gennemsnit i april måned, viser tal fra Boligsiden.dk. Det er ny rekord.

 

April er en af de hurtige måneder. Ikke bare har april kun 30 dage; april er også den måned, hvor salgstiden ofte dykker på boligmarkedet. I år dykkede salgstiden ikke bare – den dykkede til et rekord lavt niveau for de hurtigst sælgende villaer.

Deler man aprils villahandler op i fire lige store dele, alt efter hvor hurtigt de er blevet solgt, så kom den hurtigste fjerdedel ned på en imponerende salgstid på bare 22 dage i gennemsnit. Det er ny rekord i Boligsidens historie, der har målt salgstiderne siden januar 2009.

”Siden 2009 har der været nogle måneder, hvor de hurtigst sælgende villaer har haft en gennemsnitlig salgstid på 23 dage, men nu er der altså skåret en ekstra dag af, så vi står med en vaskeægte rekord”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Splittet villamarked

I april lå den gennemsnitlige salgstid for alle villaer og rækkehuse på 226 dage. Når så mange villaer sælges på bare 22 dage, betyder det naturligvis også, at andre villaer sælges tilsvarende langsomt, og det er dem, der trækker gennemsnittet op. I april blev den langsomste fjerdedel af villaer solgt på 529 dage. Og det betyder faktisk, at den gruppe villaer alene er ansvarlig for det høje gennemsnit på 226 dage for alle hushandlerne.

”Når vi ser på tallene, kan vi se, at 75 procent af villaerne i april blev solgt på under 203 dage, så når gennemsnittet ligger højere end det, er det altså på grund af den sidste fjerdel med salgstiderne på over 500 dage”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

24. March 2018
En god køberrådgiver kan sikre, at du ikke ender med at sidde med en dårlig bolighandel på...
21. March 2018
I en tredjedel af landets kommuner er det beløb, der bliver handlet huse for, faldet på...

 

Læs mere

Hussalget er eksploderet i Københavns By
22. marts 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Her har flest succes med hussalget
18. marts 2018   ·   2 MIN

I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage
17. marts 2018   ·   2 MIN

Hussalget i Vestjylland er fordoblet på fem år
10. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646