Villa med åbent vindue (Boligsiden.dk) Foto: David Buchmann
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   3. maj 2014   ·   2 MIN

I dag skal du nøgen i haven

Af med kludene, og ud i haven! I dag er det international ”Arbejd nøgen i haven”-dag. Men vil du være helt sikker på ikke at krænke nogen og få en bøde, skal du have en anstændig hæk eller plankeværk om din grund, erfarer Boligsiden.dk.

  

Der er efterhånden en dag for alting. Mors og fars dag er gamle travere, men de er kun en dråbe i havet af dage som international pandekagedag, tal som en pirat-dag, og altså også arbejd nøgen i haven-dag, eller World Naked Gardening Day, som den hedder på engelsk. Dagen er altid placeret første lørdag i maj, så der er god mulighed for at alle kan bruge de lyse timer til at få slået græs, ordnet køkkenhave og trukket ukrudt op – uden en trevl på kroppen.

Nøgenhed til hækkanten

Ifølge Bolius er der helt overordnet ikke noget til hinder for, at du arbejder nøgen i din egen have. Men har du ikke nogen hæk eller hegn om din grund, skal du lige overveje, om du kan komme til at krænke nogen med din nøgenhed. Gør du det, risikerer du nemlig en bøde, om end risikoen skulle være ganske lille.

50 procent af danskerne kan gå sikkert i haven

Hvis danskernes hækpræferencer afspejler dét, de rent faktisk har om deres grund, så kan hver anden gå nøgen i haven uden at frygte bøder. Over 50 procent foretrækker nemlig enten en mur om matriklen eller den tætte ligusterhæk, der giver god afskærmning.

Læs også: Danske hjerter banker for liguster

I den anden lejr foretrækker over 40 procent den lettere gennemsigtige hæk eller naturhegnet, trådhegnet eller intet hegn overhovedet, og så kan der blive ballade, når du ordner jordbærbedet eller vander roserne.

”Man må jo også mane til forsigtighed, hvis man skal have gang i hækklipperen, men ellers synes jeg, at haveejerne skal give den gas, hvis de har de lyster”, griner Birgit Daetz, haveejer og  kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Relaterede artikler

2. May 2015
Få luft under armene og sol på maven. I dag er det international gå nøgen i haven-dag,...
21. May 2014
I første kvartal af 2014 faldt antallet af indbrud. Men du kan stadig ikke hvile på...

 

Læs mere

Bolighit: Her er landets mest populære villaer
11. august 2017   ·   2 MIN

Kender du svaret? 8 myter om boligmarkedet
11. april 2017   ·   5 MIN

Ny feature: Filtrér tvangsauktioner efter retskreds
3. april 2017   ·   1 MIN

Graferne på Boligsiden.dk bliver længere
31. marts 2017   ·   1 MIN

Boligsiden.dk har fået et ansigtsløft
21. marts 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646