Hussalget boomer i juni maaned (Foto: Arne Jensen - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   5. maj 2014   ·   2 MIN

Flexboliger godt fra start

Flexboligordningen er en håndsrækninger til kræsne sommerhuskøbere og til områder, hvor boligmarkedet er sygnet hen. I 2013 blev der givet ca. 135 flexboligtilladelser, erfarer Boligsiden.dk.

Flexboligordningen er en gevinst både for den kræsne sommerhuskøber og for de boligsælgere, der ikke kan få solgt deres hus – ikke fordi, der er noget galt med det, men fordi det ligger i et område, hvor der er mindre rift om helårsboligerne.

Kommuner kan give flexboligtilladelse til dem, der køber en villa eller et landsted, men ønsker at bruge det som sommerhus. Bopælspligten kan altså tilsidesættes, og boligen kan få nyt liv som sommerbolig. Det giver sommerhuskøbere flere boliger at vælge imellem, og det giver også mulighed for at få et sommerhus, der er langt større – og måske endda langt billigere – end et almindeligt sommerhus.

Flexboligordningen er tiltænkt de områder, hvor helårsboligerne risikerer at stå tomme på grund af mangel på købere. For at forhindre spøgelsesbyer med et øget antal tomme boliger kan man skabe liv ved at sælge husene som sommerhuse. Og disse flexboligtilladelser er blevet givet ca. 135 gange i løbet af 2013, oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

”Flexboligordningen kan være med til at skabe nyt liv i landdistrikterne, og jeg er derfor meget glad for, at vi allerede nu kan se, at potentielle købere af fritidsboliger har fået øje på potentialet i ordningen”, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Flexboliger på Boligsiden.dk

En flexboligtilladelser gives af den kommune, hvor boligen ligger, til en konkret person og til en konkret bolig. Boligen kan altså ikke i sig selv være en ”flexbolig”, men der kan være områder, hvor der før er givet flexboligtilladelser, og hvor ejendomsmæglerne derfor kan oplyse, at boligen er særlig egnet som flexbolig.

Hvis boligen i boligbeskrivelsen beskrives som flexbolig, kan du søge den frem på Boligsiden.dk. Brug ”Avanceret søg”, dvs. det link, der ligger under den store søgeknap på forsiden af Boligsiden.dk. Her kan du sætte hak i ”Flexbolig” under Særlige krav. Herefter får du vist de boliger, hvor ordet flexbolig indgår i beskrivelsen.

Netop nu bliver knap 200 boliger beskrevet som flexboliger.

Læs også: Flexbolig giver nye muligheder på boligmarkedet

Læs også: Flexboligordning skal forhindre forfald

Relaterede artikler

13. December 2017
Er det vigtigt, at du kan handle dagligvarer, der hvor du bor? I en afstemning på...
6. December 2017
Lokalmiljøet har stor betydning for vores valg, når vi skal købe bolig, men hvilke forhold...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646