Salg, Køb, Overdragelse, Nøgler, Førstegangskøbere, Flytte (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   20. april 2014   ·   3 MIN

Vi sælger bolig, før vi køber ny

Langt de fleste vælger at sælge bolig, før de køber en ny, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Finanskrisen har sat sine spor – bare ikke i København.

Ingen tvivl om at finanskrisen har ændret boligmarkedet. Forbrugerne er blevet mere forsigtige, og bankerne stiller større krav om sikkerhed, før de låner penge ud. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 83 procent da også, at de vil sælge deres bolig, før de køber en ny. Risikoen for at komme til at sidde med dobbelt husleje skræmmer.

”At kun få tør købe, før de sælger, er et tegn på økonomisk sund fornuft, når der ikke er nogen garanti for korte salgstider; måske med mindre man bor på en attraktiv adresse i København. Og så har bankerne og realkreditinstitutterne også en ikke ubetydelig finger med i spillet. Mange holder lånekassen lukket, indtil den nuværende bolig er solgt, og så har boligkøberne reelt slet ikke noget valg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Undersøg markedet, hvis du vil købe inden salg

Undersøgelsen fra Boligsiden.dk viser, at 8 procent vil købe ny bolig, før huset er solgt, og kun 4,3 procent vil købe nyt, før lejligheden er solgt.

Ønsker du at købe nyt, inden du sælger, bør du undersøge boligmarkedet i dit område. Tjek både de gennemsnitlige salgstider i din kommune, og kontakt en lokal ejendomsmægler og få et realistisk bud på, hvor lang tid det vil tage at sælge og til hvilken pris. Kontakt også din bank; den vil formodentlig afgøre for dig, om du overhovedet kan vælge at købe, inden du har solgt.

Københavnerparret købte, før de solgte

Der kan dog være gode grunde til at købe, før man sælger. Christian og Katja havde i næsten et år været på jagt efter det helt rigtige hus i Københavns omegn som afløser for deres fireværelses lejlighed på Sønder Boulevard. Da de endelig fandt drømmehuset i Valby, slog de til, også selvom lejligheden endnu ikke var sat til salg.

”Vi startede med at se på hus i starten af 2013. Samtidig fik vi en ejendomsmægler ud til at vurdere lejligheden for at få en ide om, hvad den var værd. Da vi så fandt huset i sensommeren, fik vi vurderet lejligheden igen, og på de måneder, der var gået, var vurderingen steget betragteligt”, fortæller Christian, der sammen med en uafhængig økonomisk rådgiver havde diskuteret mulighederne for at købe huset, selvom lejligheden ikke var solgt.

”Da vi fandt huset, vidste vi, at det var det, vi ville have. Vi ville ikke vente med at slå til og risikere, at det blev solgt til nogle andre. Samtidig vidste vi jo, at boligmarkedet i København havde udviklet sig til vores fordel i forhold til salget af lejligheden. Der er slet ikke tvivl om, at realkreditinstituttet har vurderet, at vi ikke ville få svært ved at sælge lejligheden, og at det spillede ind på deres godkendelse af lånet. Og det viste sig jo også, at det kun tog tre uger at sælge, og kun med et minimalt nedslag i prisen”, siger Christian.

 

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 19. – 24. februar spørgsmålet: ”Vil du sælge din bolig, før du køber en ny?” 1.105 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Vil du sælge din bolig, før du køber en ny? (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

19. January 2018
I 14 af landets 98 kommuner blev mere end fem procent af alle kommunens huse solgt i 2017....
18. January 2018
Der er størst forskel på de dyreste og billigste villahandler i ø- og yderkommuner, mens...

 

Læs mere

Hele Danmarks boligmarked: Det lysner over Fyn
20. januar 2018   ·   3 MIN

Her blev mere end fem procent af alle huse solgt
19. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646