Sommerhus / Natur / Fritidshus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   17. april 2014   ·   2 MIN

Vi elsker det traditionelle sommerhus

Vi fravælger luksus og børneparadis for de helt klassiske og elskelige træsommerhuse, viser brugerundersøgelse på Boligsiden.dk.

 

Det danske sommerhusmarked kan byde på det hele: Store luksussommerhuse, børneparadis ved bade- og LEGO-land og sommerhuse i ødegårdstil langt ude i skoven. Men vores hjerter banker for det helt traditionelle og klassiske træsommerhus i et sommerhusområde, som vi kender fra vores barndom.

I undersøgelsen, der er foretaget blandt Boligsiden.dks brugere, svarer 55 procent, at de ville købe et traditionelt sommerhus i et sommerhusområde nær stranden. Dermed fravælger de luksussommerhusene, børneparadiset og ødegården.

”Det er en overbevisende kærlighedserklæring til de traditionelle sommerhuse. Mange af de sommerhuse, der er til salg, falder heldigvis også ind i den kategori, så der er nok til alle”, smiler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Undersøgelsen afslører også en måske overraskende interesse for ødegården. Hver femte svarer, at de ville købe en ødegård i skoven væk fra isboder og strandmylder. 13 procent går efter luksussommerhuset, og under 5 procent har lyst til et ”børneparadis”, hvor vandland, sommerand, isboder og andre børn spiller hovedrollen.

Afslappet mormorstil

Når vi kan lide de traditionelle sommerhuse, er det fordi de i høj grad matcher de ønsker vi har til en sommerhusferie. Her vil vi slappe af i uformelle omgivelser, hvor det hele ikke behøver at være fint og fornemt. Samtidig vil vi være tæt på naturen, og muligheden for at kigge ud på en naturgrund eller ud over vandet er i langt højere kurs end mange kvadratmeter eller et fancy køkken. Det kan man blandt andet læse i en rapport om danske sommerhuse udarbejdet for Center for Bolig og Velfærd. Og trods de fem år rapporten har på bagen, tyder meget på, at de samme kriterier stadig gælder.

”Vi har måske en romantisk drøm om mormorstilen med det malede porcelæn og Madam Blå, fordi vores dage i sommerhuset på den måde kommer til at adskille sig markant fra vores hverdag i vores mere tjekkede og moderne indrettede hjem. På den måde bliver det nemmere at koble fra og komme ud af hverdagsrutinen”, siger Birgit Daetz.

 

Her er de klassiske sommerhuse

Noget af det, der gør et sommerhus klassisk, er, at det ligger i et klassisk sommerhusområde. Dem finder du typisk nær kysterne, men du kan også finde enkelte områder inde i landet. Se på kortet, hvor sommerhusene ligger tæt. Her er der bedst chance for at finde et traditionelt sommerhus.

Priserne på de klassiske sommerhuse ligger ofte fra 200.000 kroner og opefter, men du kan være heldig at finde små perler til lavere priser. Er budgettet stramt, kan du overveje en kolonihave, hvor prisniveauet ofte er lavere. Her får du samme mormorstil og fællesskabet i haveforeningen, men kolonihavehusene er ofte så små, at de har svært ved at rumme en velvoksen familie, og samtidig ligger de tit langt fra stranden.

Se eksempler på traditionelle sommerhuse

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden  10. marts – 13. marts spørgsmålet: ”Hvis du skulle købe sommerhus, hvilken slags ville du så gå efter?” 1.034 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvis du skulle købe sommerhus, hvilken type ville du så gå efter (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

16. June 2016
Du skal ikke af med meget mere end prisen for et almindeligt parcelhus for at købe din...
27. March 2016
Helt afsides på store naturgrunde ligger diskrete sommerhuse, hvor du kan være helt dig...

 

Læs mere

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646