Det kan vaere en god investering at haeve efterloennen og skyde den i et sommerhus
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   9. april 2014   ·   2 MIN

Boligsidens Markedsindeks: Flere sommerhuse til salg

Traditionen tro stiger udbuddet af sommerhuse op til påske, ligesom priserne også tager et nyk opad. Sommerhusene er dog stadig billigere end sidste år, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra marts 2014.


Drømmen om sommerhus spirer op til påske, og det gør antallet af sommerhuse også. Udbuddet af sommerhuse er også steget med 1,3 procent siden sidste måned og ligger nu 3,4 procent over sidste års niveau, hvilket svarer til omkring 500 sommerhuse. Samtidig er sommerhuspriserne steget med 0,6 procent fra februar til marts måned, men ligger stadig 1,0 procent under sidste års niveau. Det viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra marts.

”Der er sæson i sommerhussalget, og det er netop det, vi ser nu. I vintermånederne tilhører sommerhusmarkedet køberne, mens det i foråret og hen over sommeren i højere grad er sælgers marked. Lige nu er det ved at skifte,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De lave priser lige nu og det store udbud er et plus for sommerhuskøberne. Den fortsat lave rente gør også, at man stadig får mere sommerhus for pengene end for et par år siden.”

Klik på billedet og se Boligsidens Markedsindeks på video

Boligsidens Markedsindeks marts 2014 (Boligsiden.dk)

Billigere sommerhuse

Sommerhuspriserne er generelt faldet de seneste måneder og ligger nu en procent lavere end sidste år med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.676 kr.

”Sommerhuspriserne ligger fortsat lavere end for et år siden, så tager man f.eks. et sommerhus på 80 kvadratmeter er prisen i gennemsnit faldet med omkring 26.000 kr. Sælgerne er dog begyndt at give mindre nedslag, når handlen skal på plads. Hvor man sidste år kunne forvente en gennemsnitlig kontant rabat på 118.960 kroner for sommerhuset på 80 kvadratmeter, er rabatten i dag skrumpet til 108.080 kroner,” siger Birgit Daetz.

Villapriserne stiger fortsat støt

Boligsidens markedsindeks for marts viser også, at villapriserne fortsætter sit lange, seje træk opad. I marts måned er priserne steget med 0,6 procent på landsplan; en lille men støt stigning som vi nu har set i flere måneder. Mere bemærkelsesvist har ingen regioner oplevet et fald i villapriserne i denne måned. Nordjylland står for den største stigning på 4,9 procent.

Priserne på ejerlejligheder, der har ligget stille de seneste tre måneder, er i denne måned steget med 0,5 procent igen. En lille stigning efter tre måneder med uændrede priser.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for marts 2014

salgspris og salgstid, Boligsidens Markedsindeks marts 2014 (Boligsiden.dk)

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

Relaterede artikler

8. April 2018
Der er nu 11 procent flere sommerhuse til salg i Danmark end for blot en måned siden,...
3. April 2018
Alene i januar og februar blev der sat 641 nye byggegrunde til salg i Danmark....

 

Læs mere

Rækkehuse hitter selvom boligsalget falder
22. april 2018   ·   2 MIN

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

I disse kommuner opnår flest rabat på huskøb
19. april 2018   ·   2 MIN

Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Prisniveauet på ejerlejligheder er historisk højt
10. april 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646