Kbh - Foto Knut Nägele kn.dk (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   7. marts 2014   ·   2 MIN

Boligsidens Markedsindeks: Lejlighedspriserne er gået i stå

De stabile priser på ejerlejligheder har bidt sig fast. For tredje måned i træk holder lejlighedspriserne sig i ro. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra boligmarkedet i februar måned.

 

Lejlighedsprisernes himmelflugt ser ud til at være stoppet helt. De seneste tre måneder har lejlighedspriserne holdt sig helt i ro, mens priserne på villaer stiger svagt. Det viser tallene fra Boligsidens Markedsindeks, der omfatter nøgletal fra boligmarkedet til og med februar 2014.

”Priserne på ejerlejligheder er rent faktisk faldet de seneste tre måneder, det vil sige december, januar og så nu igen i februar. Faldene er dog meget små, så reelt er lejlighedspriserne stabile men med pil nedad”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I februar måned faldt prisen på lejligheder med 0,3 procent. Villaerne og rækkehusene fortsætter den opadgående tendens, vi har set det seneste år, med en beskeden stigning i priserne på 0,6 procent.

Se Boligsidens Markedsindeks på video

Salgstiderne faldet markant det seneste år

Februar måned har de fleste steder i landet budt på små stigninger i salgstiderne på boligmarkedet. Det rører dog ikke ved det store billede, hvor salgstiderne er faldet markant over det seneste år. Salgstiden for villaer er faldet med 5,2 procent sammenlignet med året før, og salgstiden for ejerlejligheder er faldet med 13,2 procent. Det tager nu 138 dage at sælge en lejlighed og 225 dage at sælge en villa.

Hovedstadsområdet brillerer som altid med de hurtigste salgstider på gennemsnitligt 164 dage for villaer og 118 dage for lejligheder, men bryder man tallene ned, kan også andre områder være med. 50 procent af villaerne på Fyn bliver nemlig solgt på gennemsnitligt 133 dage. Har man eksempelvis et attraktivt hus i Svendborg, kan man være heldig at høre til de 25 procent på Fyn, der får solgt på gennemsnitligt 31 dage. 


Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for februar 2014

 

 Nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks (Boligsiden.dk)

Fakta om Boligsidens Markedsindeks

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Se hele markedsindekset med nøgletal for februar 2014
Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

Relaterede artikler

11. April 2017
Er det sværere at sælge dit hus, hvis du bor i nummer 13? Og er det rigtigt, at huse i...
8. April 2017
En afstemning på Boligsiden.dk viser, at 70 procent af brugerne skal bruge påsken på...

 

Læs mere

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646