Sommerhuse paa 40-60 m2 saelges hurtigst (Foto: Mette Hesser - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   17. februar 2014   ·   2 MIN

Magert boligudbud i januar

Det er blevet længere i mellem til salg-skiltene. Traditionen tro bød januar på et magert udbud af boliger til salg, viser nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk.

Synes du ikke, du kan finde din drømmebolig? Så fortvivl ikke. Som så mange andre har boligmarkedet nemlig været på slankekur i januar. Her var der færre boliger til salg end i december måned. Og det er helt normalt, at udbuddet falder i januar måned.

”De seneste fem år er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet fra december til januar.  Normalt plejer der dog at komme flere huse til salg allerede i februar, men sådan var det ikke sidste år. Der skulle vi helt hen i marts, før der blev sat flere huse til salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Udbuddet af boliger plejer at stige stødt fra februar og marts og henover sommeren til og med september. Derfra begynder udbuddet at falde en smule igen for at ramme bunden i december og januar. Sultne boligsøgende må derfor vente lidt endnu, før der for alvor kommer nye boller på boligsuppen.

Flere boliger til salg end for et år siden

Godt nok faldt udbuddet i januar, men sammenlignet med januar 2013 er der samlet set kommet flere både villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. For villaer og rækkehuse er udbuddet steget med knap 2 procent siden januar 2013. Der er kommet næsten 6 procent flere lejligheder til salg og ca. 6,5 procent flere sommerhuse.

De steder, hvor udbuddet er steget med mere end 10 procent sammenlignet med januar 2013, er både øer som Ærø og Læsø, men også større byer som Aalborg og Helsingør og mellemstore byer som Sønderborg og Frederikssund. Her er der en tendens til, at salgstiden også er stigende, hvilket kan akkumulere boliger på markedet.

Til gengæld har store dele af Københavnsområdet haft et stærkt faldende udbud.

Længere mellem husene i Hovedstaden

Der er blevet langt færre huse at vælge imellem i kommuner som Furesø og Hillerød nord for København og Rødovre vest for København. Generelt har hele Region Hovedstaden oplevet et fald i antallet af huse til salg.

Man kan ikke helt snakke om, at markedet er blevet støvsuget, men et fald på over 24 procent som i Furesø og Rødovre er noget, man kan mærke, hvis man er på boligjagt.

Også i Region Sjælland er der færre huse til salg. Lolland ligger eksempelvis med i toppen over kommuner, der har haft det største fald i udbuddet. I Lolland Kommune faldt udbuddet med 18 procent sammenliget med sidste år.

Kategorier

Boligsiden
Statistik

Relaterede artikler

28. December 2017
Den mest populære bolig på Boligsiden.dk i 2017 er blevet set knap 20.000 gange. Vil du...
21. October 2017
Er du træt af naboens larm eller nysgerrige blikke over hækken? Lige nu er der over 60...

 

Læs mere

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning: Hver tredje fik energirenoveret i 2017
13. januar 2018   ·   3 MIN

Antallet af danske boligejere stiger
1. december 2017   ·   2 MIN

Bolighit: Her er landets mest populære villaer
11. august 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646