Udbudspriser for villaer med sauna (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   19. januar 2014   ·   2 MIN

Saunaen lever stadig

Saunaen er nok et levn fra et fjernt årti. Alligevel lever den i bedste velgående i de danske villaer, hvor den endda er med til at trække husprisen op.

 

I slutningen af 60’erne og starten af 70’erne blev der bygget saunaer i ikke så få danske parceller. Men energikrisen i 1973 satte en effektiv stopper for de energitunge svedekasser. Men det var langt fra et endegyldigt farvel til saunaen.

I dag har omkring 800-900 af de villaer, der er til salg, en sauna, og husene med sauna udbydes til ca. 1.500 kroner mere pr. kvadratmeter end husene uden. Samtidig er saunaerne populære især i sommerhusene, hvor over 2.000 af de udbudte sommerhuse har sauna.

For sommerhusenes vedkommende har saunaen ikke den store betydning for udbudsprisen. Flere steder i landet ligger udbudspriserne på sommerhuse og fritidsboliger med sauna faktisk lidt under gennemsnittet.

”De lave priser for fritidsboliger med sauna skyldes, at der tit er spa- og sauna i tilknytning til ferielejligheder i et feriecenter, hvor boligerne ofte er billige. Her trækker faciliteterne på feriecentret ikke boligens pris op. Lige omvendt er det for villaerne. Her er saunaen en del af huset, og huse med saunaer har tit en tilhørende spa-afdeling eller udvidet badeværelse, der også kan trække prisen op”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Saunaen har undgået udestue-deroute

Saunaen kunne ellers let have fulgt i udestuens fodspor. Udestuerne trækker generelt huspriserne ned, da de ekstra kvadratmeter ofte står uudnyttede hen og i bedste fald bliver brugt som pulterrum, der ikke just er en fryd for øjet. Saunaerne i villaerne kunne have lidt samme skæbne, da de let kunne være blevet degraderet til et ekstra rum, hvor rod, flyttekasser og den gamle standerlampe kunne forvises til.

Når kvadratmeterprisen alligevel er højere for villaer med saunaer end for villaer uden, tyder alt på, at de rent faktisk bliver brugt som saunaer eller har en værdi som andet end opbevaringskammer.

Læs også: Gør udestuen til en gevinst for din bolig

Sauna som wellness

Mange saunaer blev en del af den seneste wellness-bølge, hvor der blev postet penge i badeværelseombygninger. Der blev installeret jacuzzi og vandfaldsbrusere, og pludselige passede saunaen igen ind som led i den kropslige forkælelse.

Samtidig er der kommet mange nye saunatyper på markedet, der appellerer bredere end de gamle 70’er-saunaer. Havesaunaer i form af saunatønder i forunderlige udformninger er dukket op på det danske marked, og saunaerne fås i dag ikke bare som traditionel finsk sauna, men også som dampsaunaer, lyssaunaer, infrarøde saunaer og diverse saunahytter.

Udbudspriser for villaer med sauna (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

29. September 2017
Der er en verden til forskel på prisen på villaer og rækkehuse i landets dyreste og...
13. August 2017
Priserne på ejerlejligheder i Københavns Kommune har aldrig været højere. Det viser...

 

Læs mere

Antallet af danske boligejere stiger
1. december 2017   ·   2 MIN

Bolighit: Her er landets mest populære villaer
11. august 2017   ·   2 MIN

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Bo på vandet: 5 husbåde der charmerer
31. maj 2017   ·   4 MIN

Gods og guld: Fem flotte herregårde til salg
19. maj 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646