Hus / Villa / Forår (Foto: Mikael Müller - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   6. januar 2014   ·   2 MIN

Husejere er realistiske omkring salgstiden

Mere end hver anden tror, at deres villa eller rækkehus kan sælges inden for et halvt år, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er til trods for, at den gennemsnitlige salgstid ligger på over syv måneder. Men husejernes gæt er ikke helt i skoven.

Hvor lang tid kan det tage at sælge et hus? Ikke mere end maksimalt et halvt år, tænker mere end hver anden husejere. I gennemsnit tager det dog over syv måneder at få solgt en villa eller et rækkehus.

Men selvom det lyder som om, at husejerne skyder forkert, er deres forventninger slet ikke så langt fra virkeligheden.

”Halvdelen af alle villaer og rækkehuse blev i november 2013 solgt på gennemsnitligt 93 dage, altså 3 måneder. Og 3 ud af 4 af alle villaer og rækkehuse bliver solgt på lige knap 6,5 måneder i gennemsnit. Så når over halvdelen af husejerne gætter på en salgstid på under 6 måneder, er det faktisk ikke helt forkert. Spørgsmålet er, om det er den ”rigtige halvdel”, der har gættet, at det går hurtigt. Der forholder sig jo også sådan, at en fjerdedel af alle husene er 1,5 år om at blive solgt i gennemsnit”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I november 2013 havde huset med den længste salgstid ligget i 6,5 år på Boligsiden.dk, før det endelig fik ny ejer.

Beskedne Københavnere skyder for højt

Spørger man Københavnerne, skyder 64 procent på en salgstid på mellem 2-6 måneder, og 11 procent tror, det kan klares på under 2 måneder.

I november 2013 blev halvdelen af villaerne og rækkehusene i Københavns Omegn rent faktisk solgt på under 2 måneder i gennemsnit. Og endnu mere spektakulært er det måske, at 3 ud af 4 af husene i Københavns Omegn blev solgt på 4 måneder i gennemsnit. Noget kunne tyde på, at Københavnerne næsten forventer længere salgstider, end der reelt er tale om.

Pessimisme i Vest- og Sydvestsjælland

I Vest- og Sydsjælland har de lugtet lunten. Her tror hver fjerde, at det vil tage mere end et år at sælge boligen. Det er heller ikke skudt helt ved siden af. 3 ud af 4 huse bliver nemlig solgt på godt 8 måneder i gennemsnit, mens det tager knap 2 år at sælge den sidste fjerdedel.

 

Optimistiske nordjyder

I Nordjylland har man også en ret god ide om, hvor lang tid til salg-skiltet kommer til at pryde forhaven. 60 procent af nordjyderne mener, at 6 måneder må være rigeligt, og ganske rigtigt bliver halvdelen af alle de nordjyske huse da også solgt på små 4 måneder. Overordnet tager det dog længere tid at sælge sit hus i Nordjylland end det gør i resten af landet. Nordjylland bliver kun overgået af Region Sjælland i langsomme salgstider for villaer og rækkehuse.

Relaterede artikler

21. March 2018
I en tredjedel af landets kommuner er det beløb, der bliver handlet huse for, faldet på...
1. March 2018
I januar blev der solgt 1.719 huse i de danske landkommuner. Det er en stigning på 86...

 

Læs mere

Hussalget er eksploderet i Københavns By
22. marts 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Her har flest succes med hussalget
18. marts 2018   ·   2 MIN

I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage
17. marts 2018   ·   2 MIN

Hussalget i Vestjylland er fordoblet på fem år
10. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Sommerhussalget stiger 96 procent på fem år
25. februar 2018   ·   1 MIN
Når foråret rammer sommerhusmarkedet
19. marts 2018   ·   2 MIN
Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN
Boligkøberne forventer stigende huspriser i 2018
24. februar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646