Kort over ændring i salgstider (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   28. januar 2014   ·   2 MIN

Her begyndte boligsalget at rulle stærkere i 2013 – Se kortet

I over halvdelen af de danske kommuner faldt salgstiden for villaer og rækkehuse i 2013, viser ny årsopgørelse fra Boligsiden.dk.

Ikke overraskende var der mere rift om boligerne i Københavnsområdet i 2013 end der var i 2012. Men at salgstiden også blev beskåret med over 30 procent i både Ringsted og Skive er måske mere opsigtsvækkende. I over halvdelen af de 98 kommuner faldt salgstiden i 2013, og det er godt nyt for boligejerne:

”Som boligejer vil man gerne have, at priserne stiger og salgstiden falder. Men det er ikke i alle kommuner man kan få begge dele. Nogle steder har man måtte æde et prisfald, men til gengæld kunne man så glæde sig over, at boligen i det mindste blev solgt hurtigere. Sådan er det f.eks. i Ringsted og i Jyllands mavebælte: Billund, Vejle og Hedensted,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men der er også kommuner, der sidder tilbage efter 2013 både med et prisfald og en stigning i salgstiden. Det gælder f.eks. det sydlige Jylland i kommunerne Tønder, Haderslev og Sønderborg, men også i de nordsjællandske kommuner Helsingør og Fredensborg.

Læs også: Her steg og faldt boligpriserne – se kortet

Kommuner med stigende priser og hurtigere salg

De kommuner, der både kan bryste sig af en prisstigning og et fald i salgstiden, placerer sig i hovedstadsområdet, men yderområder er også stærkt repræsenteret. Både Kalundborg, Slagelse, Guldborgsund, Skive og Jammerbugt sluttede 2013 med mundvigene opad for både stigende huspriser og hurtigere salg.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og trods fremgangen bliver alle sidstnævnte kommuner registret for salgspriser, der ligger under landsgennemsnittet, og med Skive som eneste undtagelse er salgstiderne også stadig højere end gennemsnittet. Ikke desto mindre har 2013 været et venligt skulderklap til boligmarkedet også uden for de store byer.

Salgstiden for villaer og rækkehuse lå i gennemsnit på 215 dage i 2013, og den gennemsnitlige salgspris endte på 11.211 kroner pr. kvadratmeter.

 

For yderligere information, kontakt:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284

Kort over ændring i salgstider (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Her er Københavns bedst sælgende bydel
29. juli 2018   ·   2 MIN

Antallet af forældrekøb trodser forventning om fald
26. juli 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646