Tunegaardsvaenget, Per Johansen Danbolig (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   30. december 2013   ·   2 MIN

Lavenergihuse i Tune er årets topsælger

Tunegårdsvænget er Danmarks hurtigst sælgende vej i 2013. Nybyggede lavenergihuse i funkis- stil trækker familier til landsbyen Tune, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Årets overraskelse på boligmarkedet gemmer sig i landsbyen Tune, der ligger mellem Greve og Roskilde. Tune har ikke meget mere end 5.000 borgere og udmærker sig ved at ligge tæt på hele to golfbaner og på naturområdet Hedeland. Men der er noget andet, der har fanget boligkøbernes opmærksomhed.

I villaområdet Tunegårdsvænget har spritnye lavenergihuse sat gang i boligsalget. Boligerne på Tunegårdsvænget blev nemlig solgt hurtigere end villaerne på nogen anden vej i Danmark.

”Vores opgørelse viser, at Tunegårdsvænget er den vej i Danmark, hvor villaerne blev solgt hurtigst i 2013. Det tog 22 dage i gennemsnit at komme af med de nybyggede, klimavenlige lavenergiboliger. Det siger noget om, at boligens energiforbrug i højere grad en før er blevet et afgørende parameter, når vi skal købe bolig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Ejendomsmægler Per Johansen fra Danbolig, der sælger de eftertragtede boliger, bekræfter, at der er kommet langt større fokus på netop lavenergihusene:

”Der har været en virkelig stor interesse for netop de her huse. Kombinationen af klimavenligt nybyggeri, en placering relativt tæt på København og ikke mindst en skarp pris har til sammen gjort husene på Tunegårdsvænget attraktive. Køberne kommer både fra kommunen her men også fra Københavns omegnskommuner, og aldersspredningen er stor. Husene her appellerer virkelig bredt”, siger Per Johansen og fortsætter:

”Sammenlignet med huse der er opvarmet med almindelige varmekilder som olie eller naturgas, betaler man jo kun en brøkdel for varmen i huse som dem på Tunegårdsvænget. Det kan køberne godt se fidusen i”.

Vi betaler gerne mere

De nye lavenergihuse i Tune har en gennemsnitlig kvadratmeterpris på cirka 20.000 kroner. Det er noget mere end gennemsnittet i Greve kommune, hvor husene ligger. I Greve er kvadratmeterpriserne for villaer knap 17.000 kroner.

Det er altså ikke, fordi lavenergihusene bliver solgt til foræringspriser, at de tiltrækker køberne, men der har været større fokus på boligens energiforbrug over de senere år. En undersøgelse fra august i år blandt Boligsiden.dks brugere viste, at to ud af tre går efter et bolig med lavt energiforbrug.

Kun få lavenergihuse

Andelen af lavenergihuse, der er til salg, er dog ganske beskeden. I 2013 havde 1,2 procent af de solgte villaer energimærke A, og kun 4,3 procent havde energimærke B. Ser man på, hvad der er udbudt til salg netop nu, har 1,4 procent af villaerne energimærke A, mens 4,6 procent har energimærke B.

Udbuddet af energivenlige villaer er altså i øjeblikket en smule større end andelen af energivenlige villaer, der blev solgt i år. Det kunne tyde på, at udbuddet og efterspørgslen i realiteten ikke ligger så langt fra hinanden.

Top 5 over de hurtigst sælgende villaveje

  1. Tunegårdsvænget, 4030 Tune (Salgstid: 22 dage)
  2. Buskelundengen, 8660 Silkeborg (Salgstid: 24 dage)
  3. Bjarnehøjvej, 3390 Hundested (Salgstid: 29 dage)
  4. Nordmarksvænge, 2625 Vallensbæk (Salgstid: 39 dage)
  5. Østre Parkvej, 4100 Ringsted (Salgstid: 41 dage)

Sådan gjorde vi

Data bygger på veje, hvor der mindst har været 5 villahandler i 2013. Tallene er trukket 4. december 2013. Salgsdata stammer fra mæglernes indberetninger til Boligsiden.

Relaterede artikler

24. October 2017
To ud af tre boligkøbere går specifikt efter en bolig med et lavt energiforbrug, viser...
7. October 2017
Hvad er et energimærke, hvorfor skal dit hus have et, og hvordan bliver det til?...

 

Læs mere

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646