Boligsalget steg med 22 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 3. kvartal i fjor (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. december 2013   ·   2 MIN

Færre boligkøbere venter på, at priserne falder

Hver tiende køber venter på, at boligpriserne falder, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er et fald siden sidste år.

Godt hver tiende venter med at købe bolig i håbet om, at priserne vil falde, viser en ny undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk. I sommeren 2012 svarerede godt hver ottende, at de ventede på prisfald, før de var villige til at købe bolig.

”Boligpriserne er steget over det seneste år, så det er forståeligt, at færre venter på prisfald nu. Men især villapriserne varierer meget landet over, og i nogle kommuner kan man stadig finde faldende priser. Nær de store byer skal man nok ikke regne med prisfald lige med det samme”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Flere står midt i en bolighandel

Undersøgelsen viser også, at lidt flere enten står midt i en bolighandel lige nu eller netop har købt bolig, og færre venter på at få solgt det nuværende hjem. I 2013 er der da også handlet flere boliger, både lejligheder og villaer, end i 2012.

”Den generelle optimisme på boligmarkedet er især slået igennem på lejlighedsområdet, men også villaerne har vist positive takter med svagt stigende priser og let øget handelsaktivitet. Det afspejler sig i den undersøgelse, vi har lavet i december i år”, siger Birgit Daetz.

Mange har ikke råd

Flere har dog også svaret, at de ikke føler, de har råd til at skifte den nuværende bolig ud. Over 17 procent svarer, at det er privatøkonomiens skyld, at de ikke er på boligjagt. Det er tre procent mere end i 2012. Det kan overraske en smule, da vi har bevæget os et år længere væk fra den økonomiske krise og renten er helt i bund.

”Det har aldrig været billigere at låne til en bolig, så når der alligevel er mange, der svarer, at de ikke har råd, kan det eksempelvis skyldes, at køberne enten selv er blevet mere realistiske, eller at bankerne har strammet skruen og er blevet mere tilbageholdende med at bevilge lån”, afslutter Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 29. november – 3. december spørgsmålet: ”Hvad afholder dig fra at købe bolig nu”. 1.000 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

 Hvad holder dig fra at købe bolig nu (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

15. February 2018
I Læsø Kommune er over halvdelen af alle villaer til salg i mere end et år. Sådan var det...
31. January 2018
BYGGEBOOM. Antallet af solgte byggegrunde til helårshuse er steget 160 procent på bare fem...

 

Læs mere

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646