Hus / Villa / Natur (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   9. november 2013   ·   2 MIN

Skarp pris giver hurtig bolighandel

Skal du sælge bolig? En skarp pris fra starten kan være genvej til hurtigt salg, viser ny analyse fra Boligsiden.dk

Boligen er sat til salg, og hvis din bolighandel går som gennemsnittet, kommer du til at vente 212 dage på at få din villa eller dit rækkehus solgt, 123 dage på at komme af med lejligheden og 280 dage, hvis det er et sommerhus, der står for skud.

Men vil du øge dine chancer for at hurtigt salg, er der en knap, du kan skrue på. Sætter du en skarp pris på boligen fra starten, kommer du ikke bare til at give et mindre prisnedslag; din bolig bliver også solgt langt hurtigere.

”Der er en sammenhæng mellem høje udbudspriser, lange salgstider og store nedslag. Mange har vænnet sig til, at man altid sætter udbudsprisen et langt stykke over det, man egentlig forventer at få for boligen, så der er plads til at give nedslag i en forhandling. Statistikken tegner dog et billede af, at det ikke altid er den strategi, der får boligen solgt hurtigst”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Solgt på under 20 dage

De skarpeste udbudspriser resulterer i et salg på under 20 dage og et prisnedslag på under 3 procent i langt de fleste tilfælde. Tager salget op til 40 dage, stiger prisnedslaget til omkring 4 procent, og kommer salgstiden op imod 2 måneder, går nedslaget op til ca. 5 procent og så fremdeles.

”Tallene viser, at køberne ikke er urimelige i deres forventninger. De kræver ikke store nedslag, hvis udbudsprisen er sat rigtigt fra start. Markedet er præget af en sund fornuft, hvor man som køber godt ved, at man ikke skal presse citronen for meget, hvis man ser en fair pris”, siger Birgit Daetz.

Ved en salgstid på 100 dage eller derover, ændrer prisnedslaget sig ikke synderligt. Det er desværre også tegn på, at der ikke er så meget andet at gøre end at vente på en dedikeret køber, hvis din bolig har passeret de 100 dage på Boligsiden.

Sælgerpsykologi

Tallene tyder på, at uanset om man sætter en skarp pris fra start eller lægger ud med en høj udbudspris, der så kan forhandles ned, så ender salgsprisen nogenlunde samme sted. Forskellen ligger så i, hvor hurtigt salget går.

Der er dog også meget psykologi i udbudspriserne. Har man som sælger udsigt til et tab, fordi man selv har købt boligen på et tidspunkt, hvor priserne var høje, gør det ondt at udbyde boligen, til hvad der kan forekomme som foræringspris. I de tilfælde vil man nok holde fast i en højere udbudspris, og man kommer ikke ned på en skarpere og mere realistisk pris, uden at det skærer i hjertet. Og nogle gange er den tid til tilvænning måske givet godt ud.

Kategorier

Bolighandel
Liggetid

Relaterede artikler

13. February 2018
Det danske boligmarked er stærkt polariseret. En opgørelse over den gennemsnitlige...
1. January 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Søren V. Kristensen, der er makroøkonom i Sydbank....

 

Læs mere

Hussalget er eksploderet i Københavns By
22. marts 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Her har flest succes med hussalget
18. marts 2018   ·   2 MIN

I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage
17. marts 2018   ·   2 MIN

Hussalget i Vestjylland er fordoblet på fem år
10. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Sommerhussalget stiger 96 procent på fem år
25. februar 2018   ·   1 MIN
Når foråret rammer sommerhusmarkedet
19. marts 2018   ·   2 MIN
Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN
Boligkøberne forventer stigende huspriser i 2018
24. februar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646