Kunne du overveje at købe bolig på tvangsauktion (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   3. november 2013   ·   2 MIN

Mange overvejer at købe bolig på tvangsauktion

Flere end 3 ud af 4 er positive over for at købe bolig på tvangsauktion, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Tvangsauktionen ser ud til at have mistet noget af sin mystik. Efter tvangsauktionerne har bevæget sig ind på websites som Boligsiden.dk, har flere tilsyneladende fået mod på at bruge muligheden for at købe en bolig på andre måder end i en klassisk bolighandel.

I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 36 procent, at de helt sikkert kunne overveje at købe bolig på tvangsauktion, mens 43 procent svarer måske. 10 procent vil forventeligt ikke købe på tvangsauktion, mens kun 7 procent afviser det blankt.

”Det virker som flere i dag ser tvangsauktioner som en mulighed og ikke som noget meget svært og teknisk, der er uden for rækkevidde – som det måske tidligere har været. Og det kan sagtens skyldes, at tvangsauktionerne i dag annonceres på nettet sammen med boliger i almindelig fri handel. Det gør dem langt mere tilgængelige og synlige”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Det er positivt, hvis der er blevet fjernet en barriere i forbindelse med at købe på tvangsauktion. Så længe køberne husker at tage en professionel rådgiver, fx en ejendomsmægler eller en advokat, under armen, så de sikrer sig mod de faldgruber, der kan være, og får den rette rådgivning gennem forløbet”.

Usikkerhed omkring købsfasen

En undersøgelse tidligere i år afslørede dog, at næsten hver anden ikke forstod, hvordan man køber bolig på tvangsauktion, og næsten hver tredje hverken vidste det eller havde overvejet at købe på tvangsauktion. Kun 23 procent svarede den gang, at de forstod, hvordan man købte bolig på tvangsauktion.

Det virker som et stort skifte, at så mange i dag er positive over for tanken om at købe på tvangsauktion. Noget af forklaringen kan ligge i tilgængeligheden men også i de artikler, der er skrevet om køb på tvangsauktion. Flere trin for trin-guides beskriver tvangsauktionens faser og gennemgår de problemer, der kan opstå, og ikke mindst forskellen mellem en tvangsauktion og en almindelig fri handel.

Fakta om tvangsauktioner

  • Tvangsauktioner bliver vist på Boligsiden.dk
  • Der er omkring 400 privatboliger på tvangsauktion
  • Når du køber på tvang, er der ingen fortrydelsesfrist
  • Sælger fraskriver sig ethvert ansvar
  • Du løber en større økonomisk risiko, når du køber på tvangsauktion. Allier dig derfor med en professionel rådgiver

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 11. oktober – 15. oktober spørgsmålet ”Kunne du overveje at købe bolig på tvangsauktion” 1.146 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Kunne du overveje at købe bolig på tvangsauktion (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

9. December 2017
I en artikelserie ser Boligsiden.dk nærmere på boligmarkedet i Danmarks 11 landsdele....
29. November 2017
Færre kvinder end mænd står som eneejer af en bolig i Danmark. Og blandt boligejerne er...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646