Dyrt / Hus / Villa (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   18. november 2013   ·   2 MIN

Her er uligheden størst

I nogle kommuner er prisforskellen ikke stor på det dyreste og det billigste hus. I andre kommuner er der en verden til forskel. Se hvilke kommuner, der har en indbygget skævvridning.

Hvor homogen er din kommune? Et af svarene kan ligge i boligpriserne.

Tager man et nedslag her og nu på boligmarkedet og finder det dyreste og billigste villa, der er udbudt til salg i hver kommune, kan forskellen i udbudspriserne indikere, om der er stor eller lille lighed i kommunen.

Laver man denne lille øvelse, slår Langeland, Frederikshavn og Svendborg ud med store forskelle, mens Københavns Vestegnskommuner Rødovre, Albertslund og Herlev slår ud som de mest homogene.

De store forskelle på Langeland, i Frederikshavn og Svendborg opstår, da der i disse kommuner både har nogle ekstremt billige og ekstremt dyre villaer til salg. Fx koster den billigste villa i både Langeland og Frederikshavns kommuner under 100.000 kr. I den anden ende af spekteret rammer Skrøbelev Gods på Langeland og en liebhavervilla i Skagen priser på næsten 20 millioner kroner.

”Denne undersøgelse skal ses som en indikator. Den er baseret på, hvad der er til salg nu og her, og der kan være nogle ekstremer, der trækker i den ene eller anden retning. Men Frederikshavn Kommune har altid store forskelle, da priserne i Skagen ofte ligger i en helt anden liga end i resten af kommunen. De meget ens huspriser på Købenavns Vestegn dækker både over, at der ikke er nogle rigtig billige huse, da vi er så tæt på København. Omvendt er der heller ikke nogle rigtig dyre huse, da de primært ligger nord for København, så her er priserne altid meget homogene”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

De uhomogene kommuner er ens i ulighed

De 10 mest uhomogene kommuner adskiller sig ikke meget fra hinanden, når man sammenligner prisforskellen mellem dyreste og billigste hus. Kommunerne er alle kendetegnet ved, at de har en eller flere meget billige boliger, der i udgør en brøkdel af prisen på kommunens dyreste udbudte bolig.

I de mest homogene kommuner, er den interne forskel noget større. Her rykker Rødovre fra som den udpræget mest homogene, mens Frederiksberg og Ballerup ikke kan bryste sig af helt samme omfang af lighed.

 

Top 10 mest uhomogene kommuner

 1. Langeland
 2. Frederikshavn
 3. Svendborg
 4. Vejle
 5. Vordingborg
 6. Guldborgsund
 7. Hadsten
 8. Horsens
 9. Lemvig
 10. Silkeborg

Top 10 mest homogene kommuner

 1. Rødovre
 2. Albertslund
 3. Herlev
 4. Brøndby
 5. Hvidovre
 6. Ishøj
 7. Tårnby
 8. Vallensbæk
 9. Ballerup
 10. Frederiksberg

Sådan gjorde vi:

For hver kommune beregnede vi forholdet mellem udbudsprisen på den dyreste og den billigste villa / rækkehus udbudt til salg den  7. november 2013 

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Læs mere

Danskerne har købt huse for 300 millioner kroner om dagen i 2018
20. september 2018   ·   3 MIN

Hussalget blomstrer på de danske småøer
19. september 2018   ·   3 MIN

Energimærket har fået større betydning for dit boligsalg
18. september 2018   ·   3 MIN

Her har køberne sværest ved at finde nyt hus
11. september 2018   ·   2 MIN

Husene forsvinder hurtigt fra mæglernes vinduer
9. september 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646