Dyrt / Hus / Villa (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   18. november 2013   ·   2 MIN

Her er uligheden størst

I nogle kommuner er prisforskellen ikke stor på det dyreste og det billigste hus. I andre kommuner er der en verden til forskel. Se hvilke kommuner, der har en indbygget skævvridning.

Hvor homogen er din kommune? Et af svarene kan ligge i boligpriserne.

Tager man et nedslag her og nu på boligmarkedet og finder det dyreste og billigste villa, der er udbudt til salg i hver kommune, kan forskellen i udbudspriserne indikere, om der er stor eller lille lighed i kommunen.

Laver man denne lille øvelse, slår Langeland, Frederikshavn og Svendborg ud med store forskelle, mens Københavns Vestegnskommuner Rødovre, Albertslund og Herlev slår ud som de mest homogene.

De store forskelle på Langeland, i Frederikshavn og Svendborg opstår, da der i disse kommuner både har nogle ekstremt billige og ekstremt dyre villaer til salg. Fx koster den billigste villa i både Langeland og Frederikshavns kommuner under 100.000 kr. I den anden ende af spekteret rammer Skrøbelev Gods på Langeland og en liebhavervilla i Skagen priser på næsten 20 millioner kroner.

”Denne undersøgelse skal ses som en indikator. Den er baseret på, hvad der er til salg nu og her, og der kan være nogle ekstremer, der trækker i den ene eller anden retning. Men Frederikshavn Kommune har altid store forskelle, da priserne i Skagen ofte ligger i en helt anden liga end i resten af kommunen. De meget ens huspriser på Købenavns Vestegn dækker både over, at der ikke er nogle rigtig billige huse, da vi er så tæt på København. Omvendt er der heller ikke nogle rigtig dyre huse, da de primært ligger nord for København, så her er priserne altid meget homogene”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

De uhomogene kommuner er ens i ulighed

De 10 mest uhomogene kommuner adskiller sig ikke meget fra hinanden, når man sammenligner prisforskellen mellem dyreste og billigste hus. Kommunerne er alle kendetegnet ved, at de har en eller flere meget billige boliger, der i udgør en brøkdel af prisen på kommunens dyreste udbudte bolig.

I de mest homogene kommuner, er den interne forskel noget større. Her rykker Rødovre fra som den udpræget mest homogene, mens Frederiksberg og Ballerup ikke kan bryste sig af helt samme omfang af lighed.

 

Top 10 mest uhomogene kommuner

 1. Langeland
 2. Frederikshavn
 3. Svendborg
 4. Vejle
 5. Vordingborg
 6. Guldborgsund
 7. Hadsten
 8. Horsens
 9. Lemvig
 10. Silkeborg

Top 10 mest homogene kommuner

 1. Rødovre
 2. Albertslund
 3. Herlev
 4. Brøndby
 5. Hvidovre
 6. Ishøj
 7. Tårnby
 8. Vallensbæk
 9. Ballerup
 10. Frederiksberg

Sådan gjorde vi:

For hver kommune beregnede vi forholdet mellem udbudsprisen på den dyreste og den billigste villa / rækkehus udbudt til salg den  7. november 2013 

Relaterede artikler

18. January 2018
Der er størst forskel på de dyreste og billigste villahandler i ø- og yderkommuner, mens...
6. January 2018
Boligsiden.dk undersøger tendenserne på boligmarkedet i Danmark og udgiver én artikel for...

 

Læs mere

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Hele Danmarks boligmarked: Det lysner over Fyn
20. januar 2018   ·   3 MIN

Her blev mere end fem procent af alle huse solgt
19. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646