14 huse paa Strandvejen er udbudt til under 4 mio. kr. (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Information   23. november 2013   ·   3 MIN

Gå efter guldet, hvis du skal investere

Guld, rødvin, aktier eller bolig? Skal du investere dine penge på en måde, der giver det største afkast, skal du gå direkte efter guldet, viser tal fra Boligsiden.dk

 

Drømmer du om lettjente penge og nemme gevinster, har du nok overvejet at sætte dine penge i aktier. Men lyder det ikke endnu bedre, at du faktisk kan få mere ud af at investere i guld og dyre rødvine? Har du lommen fuld af guld og en vinkælder, der slår en god sommelier omkuld, har du haft mulighed for at score en gevinst, der har været højere, end hvis pengene var sat i aktier eller bolig.

Boligsiden kan afsløre, at det største investeringsafkast ligger i guldet, hvis du placerede dine penge i januar 2004 og høster gevinsten i dag. Men også de dyre rødvine er rigtig godt med og har næsten været på niveau med guldet.

”Set over de seneste små 10 år har guldet vist sig at stige mest i værdi, sammenlignet med rødvin, aktier og boliger, der her i denne undersøgelse dækker over villaer og rækkehuse. Husene er den investeringsform, der har givet det mindste afkast. Men det skal ses i lyset af, at husene stadig har oplevet en stigning i værdi på ca. 50 procentpoint i perioden, så boliger har stadig været en udmærket investering”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

 

Ingen risikofrie investeringer

Nu er det dog de færreste, der ligefrem investerer i boliger med henblik på en kontant gevinst. De fleste køber en bolig for at bo i den, og stiger den i pris, er det en bonus, der selvfølgelig er værd at tage med. På den måde har villaerne vist sig at være en sikker investering, da de har ligget temmelig stabilt over de seneste 10 år, hvor især rødvinene faldt meget i værdi efter finanskrisen og igen i foråret 2011. Aktierne dykkede også i kølvandet på finanskrisen, og selv guldet har måtte trækkes med et ordentligt dyk efter krisen og igen i 2013. Det skal minde os om, at der ikke findes nogen ufejlbarlige og risikofrie investeringer.

”Det er aldrig helt uden risiko at investere sine penge. Hovedreglen er, at jo længere tid du venter, før du realiserer dine investeringsobjekter og høster gevinsten, desto større er chancen for, at du kommer ud med et overskud. Is i maven og god tid er det bedste våben. Hurtige køb og salg, hvad enten det er rødvin, bolig, guld eller aktier, vil altid øge risikoen for tab”, siger Birgit Daetz.

Boliger er til at bo i

Boligmarkedet er ingen undtagelse. Ulempen er blot, at tilfældet nogle gange bestemmer, hvornår vi skal sælge vores bolig. Måske bliver vi skilt og skal af med boligen, og så er det uhensigtsmæssigt at holde fast i den i yderligere 10 år, indtil det er gunstigt at sælge. Man skal derfor købe bolig, når man mangler et sted at bo og ikke med en bagtanke om at tjene penge på et senere salg.

Rødvinsindeks, guld, aktier, bolig (Boligsiden.dk)

Sådan gjorde vi

Liv-EX 100 er et indeks, som viser prisudviklingen på de 100 bedste investeringsvine (Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhone og Italien). Indekset er sat til 100 i januar 2004.

Kursen på OMXC20 (de 20 mest handlede danske aktier) er baseret på sidste handelsdag i måneden.

Boligpriserne er baseret på tal fra OIS og Boligsiden, og gælder for villaer og rækkehuse.

Guldprisen er i USD og viser prisen for en “troy ounce” ca 31,1 gram.

Der er ikke taget højde for løbende omkostninger eller transaktionsomkostninger.

Relaterede artikler

24. August 2015
På 10 år har investeringsrødvine vist sig at være en langt bedre investering end en bolig....
21. April 2012
Set over 11 år giver investeringen i et fritidshus fire gange så stort et afkast som en...

 

Læs mere

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Antallet af danske boligejere stiger
1. december 2017   ·   2 MIN

Kender du svaret? 8 myter om boligmarkedet
11. april 2017   ·   5 MIN

25 års prisfest: Boligpriser steget med over 200 procent
15. marts 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646