Ørestad - Græs - nybyggeri - vand - å - arkitektur (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   4. november 2013   ·   2 MIN

Flere og flere køber boligen på overbud

Eftertragtede boliger kan sælges til mere, end de er udbudt for. Mange boliger sælges i dag på overbud, men der lægges mindre oven i prisen end før.

2013 har budt på rigtig mange bolighandler, der er endt med, at køber har måtte betale ekstra for at få boligen. Året i år tager til dato 6 placeringer på top 10 over måneder med den højeste andel af boliger solgt på overbud siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

Vi skal tilbage til 2009 for at finde måneder med så høj en andel af boliger solgt på overbud, som vi har set i år. I september måned i år blev 2,7 procent af alle andelsboliger, ejerlejligheder, fritidsboliger, rækkehuse, villaer og villalejligheder solgt over prisen. April i år var den måned med den højeste andel af huse solgt på overbud – der var hele 3,5 procent. Rekorden er dog sat tilbage i september 2009, hvor 3,6 procent af boligerne blev solgt over prisen.

Der lægges mindre oveni

Godt nok sælges flere boliger over prisen, men tendensen er, at der ikke bliver lagt så meget oveni som i tidligere år. I år er der lagt gennemsnitligt godt 4 procent oven i udbudsprisen svarende til ca. 78.000 kr. 4 af årets måneder er på top 10 over måneder med den mindste prisstigning for boliger, der er solgt på overbud. Tilbage i juli 2007 blev der i gennemsnit lagt 19 procent oven i prisen for de boliger, der blev solgt på overbud, svarende til at hver køber måtte betale over en kvart million ekstra for boligen.

Stort antal handler giver stort antal boliger til overpris

2013 har været året, hvor der for alvor er blevet fyret op under kedlerne på boligmarkedet. De høje salgstal har gjort, at der også har været et stort antal handler, hvor køber har måttet gribe til lommerne og betale ekstra. I september alene drejede det sig om 140 handler på overbud, og april og august satte begge rekord med 172 handler, der endte over udbudsprisen.

Fakta om overbud

  • Overbud betyder, at salgsprisen overstiger udbudsprisen
  • Rækkehuse var i september den boligtype, der oftest blev solgt på overbud. Her endte 5,3 procent af alle rækkehushandler med overbud.
  • Sommerhuse var den boligtype, der sjældnest blev solgt på overbud, men når det skete, var det den boligtype, hvor der blev lagt mest oveni prisen.
  • Under 1 procent af sommerhushandlerne i september endte med overbud. De 4 sommerhuse, der blev solgt over prisen i september, havde en gennemsnitlig prisstigning på over 8 procent svarende til små 100.000 kr.

Sådan gjorde vi

Tallene i artiklen bygger på statistik over solgte andelsboliger, ejerlejligheder, fritidsboliger, rækkehuse, villaer og villalejligheder.

Relaterede artikler

20. April 2018
Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal...
19. April 2018
Du kan dårligt købe et hus i Struer, uden at du kan regne med at få rabat. Omvendt skal du...

 

Læs mere

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

I disse kommuner opnår flest rabat på huskøb
19. april 2018   ·   2 MIN

Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Hussalget er mere end fordoblet i Sydjylland
7. april 2018   ·   3 MIN

Se hvor mange huse der bliver solgt i dit postnummer
6. april 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646