Da du købte din nuværende bolig, tænkte du så også på det som en investering, der skal give overskud senere? (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   5. oktober 2013   ·   2 MIN

Vi tror på boligkøbet som en overskudsforretning

Hver anden har købt deres nuværende bolig med tanke på et økonomisk overskud i fremtiden, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

 Køber du bolig for at bo eller investere? Svaret er ikke så enkelt. De fleste køber jo en bolig for at få et sted at bo. På den anden side ved vi også, at mursten ikke er det værste sted at sætte sin opsparing på den lange bane. Men regner vi virkelig med, at tjene penge på vores boligkøb? Svaret er ja.

I en undersøgelse foretaget blandt brugerne af Boligsiden.dk svarer hver anden, at den bolig de bor i nu, også er købt som en investering, der skal give overskud på et senere tidspunkt.

”Det siger noget om, at mange boligkøbere i dag ikke bare tænker boligen som en ramme om deres liv, men også som en slags livsforsikring. Vi regner som minimum med at få pengene igen ved et salg og helst mere. Vi opfatter stadig mursten som en sikker investering”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ikke alle kan være vindere

Sandheden er dog, at mange kommer ud af boligen med et tab. Hører man fx til dem, der købte bolig i 2006, hvor priserne var på sit højeste, og er man blevet nødt til at sælge sin bolig i år, så sidder man i gennemsnit med et tab på over 400.000 kr., viser beregninger fra Boligsiden.dk

Når vi taber penge på vores boliger, er det ofte, fordi vi ikke helt frit bestemmer, hvornår boligen skal sælges. Bliver vi fx skilt fra vores partner, kan vi blive nødt til at sælge huset for at få delt pengene og komme videre hver for sig. I forbindelse med skilsmisser har man ofte ikke tid til at vente på stigende boligpriser, og man må sælge, selvom det resulterer i et tab. Alternativt er man stavnsbundet til sin partner og risikerer at sidde i en opslidende skilsmisse med et hus, der ikke kan sælges.

Læs også: Faldende boligpriser stavnsbinder skilsmissepar

”Ser man på boligmarkedet over tid, vil man ofte kunne sælge til samme pris, som man købte, eller endda få en gevinst, hvis man vel at mærke venter længe nok. Boligpriserne går op og ned, men ofte sidder man ikke i en position, hvor man bare kan vente fx et årti med at sælge. Som udgangspunkt bør man nok ikke kalkulere med en gevinst. Og så kan man jo glæde sig, hvis det alligevel ender med et overskud”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 17. september – 23. september spørgsmålet ”Da du købte din nuværende bolig, tænkte du så også på det som en investering, der skal give overskud senere?” 1.253 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Da du købte din nuværende bolig, tænkte du så også på det som en investering, der skal give overskud senere? (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

24. March 2018
En god køberrådgiver kan sikre, at du ikke ender med at sidde med en dårlig bolighandel på...
6. March 2018
En hurtig og stabil internetforbindelse er svær at leve uden i dagens digitale Danmark,...

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646