Halvdelen af boligejerne vil investere i energiforbedringer (boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   31. august 2013   ·   2 MIN

Vi går efter huse med lavt energiforbrug

Når vi køber hus, går 2 ud af 3 af os efter en bolig med et lavt energiforbrug, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Vi kender dem nu. De små markeringer med alfabetets første syv bogstaver, der viser, om boligen er energislugende eller energinøjsom. Og vi er ikke bange for at bruge dem. Selvom der kun er få boliger med det grønne A-mærke, der gør boligen til klassens energiduks, er det noget, vi er opmærksomme på og går efter.

”2 ud af 3 siger, de går efter et hus med lavt energiforbrug. Fordelene er indlysende: Man sparer på energiudgifterne og er desuden med til at værne om miljøet. Men prisen betaler man ved anskaffelsen. Huse med energimærke A har de seneste 12 måneder kostet næsten 5.000 kr. mere pr. kvadratmeter end huse med energimærke B og over 12.000 kr. mere pr. kvadratmeter end huse med energimærke G. Generelt er det sådan, at prisen stiger med den gode energimærkning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Meget få lavenergihuse

Netop nu er det under 2 procent af de villaer og rækkehuse, der er til salg, der er A-mærkede. Huse med B-mærke dækker 5 procent af husene, der er til salg netop nu. Først når vi kommer til C-mærkede huse, begynder der at være flere at vælge imellem. 18 procent har C-mærke.

Derfor kan det være svært at finde den lavenergibolig, man drømmer om. Den gode nyhed er, at der er andre alternativer.

Spar ved køb og skab dit eget lavenergihus

Køber man et gammelt hus med en dårlig energimærkning, er prisen oftest markant lavere. Bruger man besparelsen på energioptimere, kan man alligevel ende med at have et lavenergihus.

”Huse med energimærke G har det seneste år haft en gennemsnitspris på 8.100 kroner pr. kvadratmeter, mens husene med A-mærke til sammenligning har kostet 20.400 kroner pr. kvadratmeter. For et hus på 150 kvadratmeter er det en besparelse på over 1,8 millioner kroner, hvis man køber det billige hus med den dårlige energimærkning. For den sum kan der i et gennemsnitligt hus både skiftes vinduer, isoleres, sættes solceller op mv.”, siger Birgit Daetz.

Går man på jagt efter de rigtig gamle huse, kan det oftest bedst betale sig at rive hele molevitten ned og så bygge nyt. Så kan man både bygge sit drømmehus og samtidig sørge for, at energioptimeringen er i orden.

I undersøgelsen svarer knap 6 procent, at de går efter et hus med højt energiforbrug, hvilket netop kan skyldes anskaffelsesprisen.

Sådan gjorde vi

I perioden 7. august til 14. august 2013 stillede vi følgende spørgsmål på Boligsiden.dk: Har energimærket betydning for dig, når du skal vælge ny bolig? 1.047 brugere svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Har energimærket betydning for dig, når du skal vælge ny bolig? (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

22. May 2018
Når køberne er på jagt efter en ny bolig, går syv ud af 10 efter boliger med lavt...
24. October 2017
To ud af tre boligkøbere går specifikt efter en bolig med et lavt energiforbrug, viser...

 

Læs mere

Landidyl tæt på storbyerne: Se 12 Morten Korch-perler
30. juni 2018   ·   2 MIN

Køl af! Få egen swimmingpool på to budgetter
9. juni 2018   ·   2 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

FCK stikker af fra Brøndby på boligmarkedet
4. februar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646