Vand, Hav, Sten, Strand, Sand, Solnedgang, Sommerhus, Fritidsbolig (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   11. august 2013   ·   2 MIN

Små sommerhuse sælger bedst

Skal sommerhuset sælges, har du bedst kort på hånden, hvis huset hører til de mindre, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Det er ingen hemmelighed, at et sommerhussalg kan blive en langstrakt affære. Sommerhuse er nemlig den boligtype, der er længst tid om at blive solgt. Over 300 dage tager det i gennemsnit, før nøglerne skifter ejer, og der kommer nyt navn på postkassen.

Den gode nyhed er, at nogle sommerhuse sælges hurtigere end andre.

”De små sommerhuse er i høj kurs – i hvert fald når vi ser på salgstiden. Er sommerhuset under 60 kvadratmeter, tager det gennemsnitligt under 300 dage, og er sommerhuset under 40 kvadratmeter tager det i snit under 223 dage”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk
Til sammenligning tager de store sommerhuse på mellem 80 og 100 kvadratmeter i snit 366 dage at komme af med.

 

Supersælgende sommerhuse sælges på 1 måned

Når man snakker om, at det tager flere hundrede dage at få solgt sit sommerhus – og at det så endda skulle gå stærkt – så kan nogle måske miste modet lidt. Men så er der godt nyt, for gennemsnittet kan skjule de hurtige salg, der også sker:

Tager man alle sommerhusene, der er blevet solgt i juni måned i år, og deler dem op i fire lige store bunker, grupperet efter hvor lang tid det har taget at sælge huset, så er husene i den hurtigste bunke solgt på i gennemsnit 33 dage. Det er altså en fjerdedel af alle sommerhusene, der i juni måned blev solgt på lige godt en måned.

Bunke to – den fjerdedel af husene, der blev solgt næsthurtigst, blev solgt på 104 dage, men bunke tre og fire – det vil sige den langsomst sælgende halvdel af sommerhusene – bliver solgt på over 300 dage, og de trækker gennemsnittet op. Især den langsomst sælgende fjerdedel har en gennemsnitlig salgstid på over 700 dage. Det er huse som dem, der får sommerhusstatistikkerne til at se rigtig kedelige ud, når det kommer til salgstiderne.

I den langsomst sælgende fjerdel tog et enkelt hus 2.167 dage at få solgt – altså lige knap 6 år. Det hus alene skæpper også godt i statistikken.

 

Små huse er overkommelige

Tilbage til de små huse og grundene til, at de nu skulle blive solgt hurtigere. Ofte er de en overkommelig investering, og behøver ikke at koste mere end nogle hundrede tusinde kroner. De få kvadratmeter betyder også mindre støvsugning og generelt vedligehold i din sommerferie, og sidst men ikke mindst kan du så også forvente at slippe af med det igen relativt hurtigt, hvis du finder ud af, at livet som sommerhusejer alligevel ikke lige passer dig.

Relaterede artikler

7. January 2017
Sommerhuse med græs på taget er i deres helt egen liga, når det kommer til atmosfære. Vi...
5. January 2017
Har du forelsket dig i verdens skønneste fritidshus på lejet grund? Så skal du huske at...

 

Læs mere

Boligkøbere fik rabat på 6,3 milliarder kroner i 2017
23. februar 2018   ·   2 MIN

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Her er flest huse til salg i mere end et år
15. februar 2018   ·   2 MIN

Vinter-OL på boligmarkedet: Se årets vindere
10. februar 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646